back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: «Όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών» την τελευταία εβδομάδα της Βουλής

Διαβάστε επίσης

“Αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή είναι απολύτως πρωτοφανές”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης, σε συζήτηση με τον δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά στο πλαίσιο της της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για “όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών” και ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν συμμετέχει “σε αυτό το παιχνίδι” και “δεν νομιμοποιούμε την λειτουργία της Βουλής αυτή την εβδομάδα”, όπως ανέφερε.

Επανέλαβε εξάλλου την δέσμευση της ΝΔ ότι ως κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου και τόνισε ότι “δεν πρόκειται οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν τα σπασμένα της απερχόμενης κυβέρνησης” αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο μέτρα, όπως η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, που ψηφίζονται τώρα “με μεγάλη καθυστέρηση και υστεροβουλία”- όπως είπε- “να επανέλθουν από την πίσω πόρτα’.

Με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την τεράστια ολιγωρία στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, αφήνοντας ωστόσο αιχμές ότι με “μεγάλη καθυστέρηση γίνεται αυτή η επισήμανση” από την Κομισιόν.

Πρόσθεσε εξάλλου πως η ΝΔ προτίθεται να εφαρμόσει μία εμπροσθοβαρή μεταρρυθμιστική ατζέντα και δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε αυτό.

Ερωτηθείς για τον εκλογικό στόχο της ΝΔ τόνισε ότι επιδιώκει μία “ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση για να καταλήξουμε να έχουμε αυτοδύναμη Ελλάδα”, όπως είπε. Πρόσθεσε πάντως ότι “το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι η αυτοδυναμία”, αλλά διευκρίνισε ότι ακόμη και αν το κόμμα του έχει αυτοδυναμία, θα απευθύνει “πρόσκληση για ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις και θα αξιοποιήσει στελεχιακό δυναμικό και έξω από τον σκληρό πυρήνα των στελεχών της ΝΔ ώστε να σηματοδοτήσει στην πράξη μία πολιτική ενότητας, διεύρυνσης και κυρίως αξιοκρατίας”

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα