back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαψεύδει ο Μ. Καλογήρου τον Ι. Αγγελή ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση Novartis – Η εκδοχή Τουλουπάκη

Διαβάστε επίσης

Στην αντεπίθεση περνά η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη μετά τις σοβαρές καταγγελίες του  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή σε βάρος της για τους χειρισμούς της και των συνεργατών της στην υπόθεση Νovartis.   

Σε επίσημή αναφορά που κατέθεσε τον περασμένο Ιανουάριο, η κ. Τουλουπάκη τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές αρχεία για την Νovartis τα οποία ουδέποτε επέστρεψε. Υποστηρίζει δε ότι ο ίδιος  παρέπεμψε στην eurojust, τον αρμόδιο δικαστικό οργανισμό της ΕΕ, Αμερικανούς εισαγγελείς που είχαν στη διάθεσή τους αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για την υπόθεση.  

Εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα ζητά η Ξένη Δημητρίου

Να επιδείξουν άπαντες εμπιστοσύνη στα αρμόδια δικαστικά όργανα που ανέλαβαν να διερευνήσουν τις καταγγελίες για την υπόθεση Novartis, ζητεί με ανακοίνωση της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με αφορμή τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, διέψευσε ότι είχε ενημερωθεί από τον κ. Αγγελή  για παρεμβάσεις στην υπόθεση. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο» της υπόθεσης, τόσο την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, όσο και τον κ.   Καλογήρου. 

Mε μία επιστολή – βόμβα ο κ. Αγγελής υποστήριξε πως είχε ενημερώσει για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο» της υπόθεσης, τόσο την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Φωτογραφίζει δε μέλος της κυβέρνησης, τον οποίο αποκαλεί «Ρασπούτιν», λέγοντας ότι σύμφωνα με τα όσα του είχε πει η κ Δημητρίου εκείνος είχε την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης.

Φ. Γεννηματά: Να παραιτηθεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Το πολιτικό κέντρο της άθλιας μεθόδευσης της υπόθεσης Novartis που αποκαλύπτεται, είναι στην Κυβέρνηση, με ευθύνη του κ. Τσίπρα», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. «Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης οφείλει να παραιτηθεί τώρα», καταλήγει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Για κρίσιμα δικονομικά ζητήματα που προκαλεί η συμπληρωματική αναφορά του κ. Αγγελή κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι εφόσον γίνεται αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή.

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι στην υπόθεση της Novartis στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφορικά με της τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης πως «η ΝΔ θεωρεί αυτονόητο ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια».

Α. Σαμαράς: Να ανασυρθεί η μήνυσή μου από το αρχείο

«Ζητώ την ανάσυρση της μήνυσής μου από το αρχείο. Ώστε να λάμψει η αλήθεια», τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Τώρα πια, το περιεχόμενο της μήνυσής μου περί συμμορίας και σκευωρών, επιβεβαιώνεται πλήρως. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα