back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 13/6

Διαβάστε επίσης

Κινηματογραφική βιογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, δύο αποφασισμένοι πράκτορες που πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν τον κόσμο, μια παρέα καταθλιπτικών σαραντάρηδων, ένα απολαυστικό δικαστικό δράμα, κομεντί ενηλικίωσης και ένα αξιαγάπητο Πόκεμον είναι μερικές από τις ταινίες που θα απολαύσετε στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτής της εβδομάδας.

ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ: ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΟΡΑΚΙ (THE WHITE CROW)
Βιογραφική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 127′
Παραγωγή: Βρετανία – Γαλλία, Σκηνοθεσία: Ρέιφ Φάινς
Πρωταγωνιστούν: Όλεγκ Ιβένκο, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ρέιφ Φάινς, Ραφαέλ Περσονάζ, Σεργκέι Πολούνιν, Τσουλπάν Χαμάτοβα

Κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του κορυφαίου Ρώσου χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ, από τον δύο φορές υποψήφιο για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς.

Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο οποίος κατά την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου κατέφυγε στη Γαλλία και εξέπληξε όλο τον κόσμο με το ταλέντο του. Με τη μοναδική του παρουσία, ο Νουρέγιεφ έλαμψε ως το πιο διάσημο αστέρι του μπαλέτου, ένας αδάμαστος και όμορφος χορευτής που ένιωσε περιορισμένος από τη ζωή της δεκαετίας του ‘50 στο Λένινγκραντ και άνοιξε τα φτερά του για τη Δύση. Το φλερτάρισμά του με δυτικούς καλλιτέχνες και ιδέες τον οδήγησε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι κυνηγητού με την KGB.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ (MEN IN BLACK: INTERNATIONAL)
Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια: 115′
Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Φ. Γκάρι Γκρέι
Πρωταγωνιστούν: Τέσα Τόμπσον, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Κρις Χέμσγουορθ, Λίαμ Νίσον, Έμα Τόμπσον

Κωμική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με τους Κρις Χέμσγουορθ και Τέσα Τόμσον στό ρόλο των νέων MiB.

Οι Άντρες με τα Μαύρα έχουν εξαπλώσει τη δράση τους στον πλανήτη, το ίδιο όμως έχουν κάνει και τα εξωγήινα αποβράσματα. Για να μας προστατεύσουν, ο παρασημοφορημένος Πράκτορας H και η αποφασισμένη νεοσύλλεκτη M ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα απρόσμενο δίδυμο που μπορεί και να τα καταφέρει. Καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα παγκόσμια απειλή που μπορεί να πάρει τη μορφή του οποιουδήποτε, ακόμα και ενός Άντρα με τα Μαύρα, πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν την οργάνωση και τον ίδιο τον κόσμο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (POMS)
Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 91′
Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Ζάρα Χέις
Πρωταγωνιστούν: Νταΐάν Κίτον, Τζάκι Γουίβερ, Σίλια Γουέστον, Αλίσα Μπο, Τσάρλι Ταχάν

Σε μια κοινότητα συνταξιούχων, δύο τολμηρές γυναίκες αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια ομάδα μαζορετών, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά για καινούργιες αρχές.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΚΟΛΥΜΠΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΒΥΘΙΣΟΥ (LE GRAND BAIN/SINK OR SWIM)
Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 122′
Παραγωγή: Βέλγιο – Γαλλία, Σκηνοθεσία: Ζιλ Λελούς
Πρωταγωνιστούν: Ματιέ Αμαλρίκ, Γκιγιόμ Κανέ, Μπενουά Πελβούρντ, Ζαν- Ιγκ Ανγκλάν, Βιρζινί Εφρά, Λεϊλά Μπεκτί

Γαλλική κωμωδία που κέρδισε το βραβείο κοινού στο εικοστό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος.

Μια παρέα 40άρηδων και κάτι, όλοι στα πρόθυρα της κρίσης της μέσης ηλικίας, αποφασίζουν να δημιουργήσον στην τοπική πισίνα την πρώτη ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης ανδρών. Αντιμετωπίζοντας το σκεπτικισμό και την γελοιοποίηση από τους γύρω τους, κι ενώ εκπαιδεύονται από μια ξοφλημένη πρωταθλήτρια που προσπαθεί να τους συγχρονίσει, η ομάδα αρχίζει μια απίθανη περιπέτεια ξαναβρίσκοντας μια μικρή αυτοεκτίμηση και πολλά περισσότερα για τους ίδιους και τους άλλους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

BOOKSMART
Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 102′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Ολίβια Γουάιλντ
Πρωταγωνιστούν: Κέιτλιν Ντέβερ, Μπίνι Φέλντσταϊν, Λίζα Κούντροου, Μπίλι Λουρντ, Τζέισον Σουντέικις

Κολλητές και αριστούχες μαθήτριες, οι Έιμι και Μόλι πίστευαν ότι έχοντας τη μύτη τους χωμένη μονίμως στα βιβλία θα υπερτερούσαν των έξαλλων συμμαθητριών τους. Την παραμονή της αποφοίτησής τους, η πραγματικότητα τους χτυπάει την πόρτα καθώς συνειδητοποιούν ότι έχασαν πολλά όσο ήταν βουτηγμένες στα βιβλία τους. Αποφασισμένες να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο, προσπαθούν να χωρέσουν τέσσερα χρόνια διασκέδασης σε ένα μόνο βράδυ χαοτικής περιπέτειας που κανένα βιβλίο δεν θα μπορούσε να τις προετοιμάσει γι’ αυτό.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (WITNESS FOR THE PROSECUTION)
Μυστηρίου, Ασπρόμαυρη, Διάρκεια: 116′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ
Πρωταγωνιστούν: Τάιρον Πάουερ, Μαρλέν Ντίτριχ, Τσαρλς Λότον, Ελσα Λάντσεστερ

Δικαστικό δράμα του Μπίλι Γουάιλντερ με τους Τάιρον Πάουερ, Τσαρλς Λότον και Μάρλεν Ντίτριχ.

Η Έμιλι Φρεντς, μια πλούσια κι εκκεντρική γυναίκα, βρίσκεται δολοφονημένη κι όλα τα στοιχεία οδηγούν στον προστατευόμενο της, Λέοναρντ Βόουλ. Μόνη μάρτυρας για την υπεράσπισή του είναι η αινιγματική σύζυγός του. Ο δικηγόρος που αναλαμβάνει την υπεράσπιση του ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρος για την απλότητα της υπόθεσης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΠΟΚΕΜΟΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΙΚΑΤΣΟΥ (POKEMON DETECTIVE PIKACHU)
Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 104′
Παραγωγή: ΗΠΑ – Ιαπωνία – Καναδάς, Σκηνοθεσία: Ρομπ Λέτερμαν
Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Ρέινολντς (φωνή), Μπιλ Νάι, Σούκι Γουότερχαουζ, Κάθριν Νιούτον

Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιντεοπαιχνιδιού της Nintendo.

O ατσίδας ντετέκτιβ Χάρι Γκούντμαν εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ωθώντας έτσι τον 21χρονο γιο του Τιμ να ανακαλύψει τι συνέβη. Στην έρευνα τον βοηθά ο πρώην συνεργάτης του Χάρι, ο Ντετέκτιβ Πίκατσου: ένας ξεκαρδιστικός, αξιαγάπητος σούπερ μπελάς που μπορεί να μπερδέψει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Συνειδητοποιώντας ότι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς ο Τιμ είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μιλάει με τον Πίκατσου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συναρπαστική περιπέτεια για να ξεδιπλώσουν το μυστήριο. Ψάχνουν για ίχνη κάτω από τα νέον φώτα των δρόμων της Ράιμ Σιτι – μιας σύγχρονης μητρόπολης όπου οι άνθρωποι και τα Πόκεμον ζουν δίπλα-δίπλα και συναντούν μία σειρά από χαρακτήρες Πόκεμον. Σταδιακά ξεδιπλώνεται μία συγκλονιστική πλοκή, καθώς απειλείται η ειρηνική συνύπαρξη των Πόκεμον με τους ανθρώπους, αλλά και ολόκληρο το σύμπαν τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα