back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΣΕΒ: Τον Σεπτέμβριο το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο

Διαβάστε επίσης

Έχουμε δεσμευθεί για σημαντικά επενδυτικά κίνητρα, όπως οι υπεραποσβέσεις με ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο, ρευστότητα μέσω μόχλευσης ευρωπαϊκών πόρων και πόρων του ΕΣΠΑ, την καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ σε 11% και 22% με διατήρηση του υπερμειωμένου στο 6%, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας, σταδιακή κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος κι ένα μεγάλο πλέγμα βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το Σεπτέμβριο και θα προβλέπει μείωση του φόρου μερισμάτων στο 5% με το φόρο των επιχειρήσεων να μειώνεται σταδιακά στο 20% και επίσης σταδιακά να καταργείται το τέλος επιτηδεύματος. Επιπλέον προανήγγειλε επιτάχυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου καθώς η ρευστότητα που υπάρχει είναι επαρκής.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι στο σκέλος της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας η Νέα Δημοκρατία θα είναι αμείλικτη σε ότι αφορά στα ωράρια και την αποφυγή πιέσεων για μείωση μισθών ενώ προανήγγειλε φορολογικά κίνητρα για τις διατακτικές σίτισης και την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των εργαζομένων.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι υπόσχεται πράγματα που ξέρει ότι δεν θα υλοποιήσει και την κατηγόρησε για διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ προκειμένου να παραπλανηθούν οι πολίτες.

Εκλογικό δίλημμα

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το εκλογικό δίλημμα της 7η Ιουλίου είναι εάν η Ελλάδα «θα μπει πάλι σε περιπέτειες ή θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και με ανάπτυξη» και τόνισε ότι «η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράματα ούτε για αστάθεια, ούτε για περιπέτειες».

Πρότεινε μία «συμφωνία αλήθειας» μεταξύ κράτους και επιχειρηματικής κοινότητας που θα βασίζεται από την μία στην μείωση των φόρων και εισφορών, στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στην ρευστότητα, με υποχρέωση από την άλλη των επιχειρηματιών να επενδύουν στη χώρα, να πληρώνουν φόρους και εισφορές και να φροντίζουν για τους εργαζόμενους.

Επισήμανε μάλιστα την ανάγκη να επιστρέψουν στην χώρα εταιρικές καταθέσεις, που όπως ανέφερε, ξεπερνούν σήμερα τα 10 δις ευρώ και κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες «να δείξουν τώρα στους ξένους επενδυτές ότι πρώτοι αυτοί εμπιστεύονται την χώρα τους».

Αθέμιτες πρακτικές – παλιές συνταγές

Υπογράμμισε εξάλλου ότι «αθέμιτες πρακτικές όπως η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία δεν χωρούν, παλιές συνταγές όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης δεν νοούνται, καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου δεν συγχωρούνται και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας δεν επιτρέπεται»

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η ισχυρή ανάπτυξη αποτελεί «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» για τη ΝΔ, ενώ «καρδιά» της ανάπτυξης είναι οι επενδύσεις και «κλειδιά» γι΄ αυτές αποτελούν οι χαμηλότεροι φόροι, η μικρότερη γραφειοκρατία και η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι ακόμη και μετά την ήττα στις ευρωεκλογές «προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες και αντί να απολογηθεί για την δική της αποτυχία, διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ και επιμένει να κατασκευάζει έναν ανύπαρκτο αντίπαλο».

Νίκος Καρούτζος – Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα