back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιούνκερ: Παραποιημένα τα στατιστικά της Ελλάδας την περίοδο 2004-2009

Διαβάστε επίσης

Το ζήτημα των παραποιημένων στατιστικών της Ελλάδας την περίοδο 2004-2009 ήταν ένα από τα μαθήματα που πήρε η Ευρωζώνη, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ μίλησε σε Forum της ΕΚΤ στην Πορτογαλία, με θέμα τη συμπλήρωση 20 χρόνων του κοινού νομίσματος.

«Από το 2004 έως το 2010 η Κομισιόν είχε στείλει δέκα φορές αντιπροσωπείες στην Αθήνα με σκοπό τη βελτίωση της αξιοπιστίας των στοιχείων», τόνισε κάνοντας αναφορά στην αναθεώρηση του ελλείμματος από 3,7 σε 12,7% του ΑΕΠ, το οποίο εν τέλει αποδείχθηκε μεγαλύτερο του 15%.

«Ήταν και δική μου ευθύνη που τότε ήμουν μεταξύ εκείνων που ψήφισαν κατά της αύξησης της ισχύος και του ανεξάρτητου ρόλου της Eurostat. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Αν όλα είχαν γίνει σωστά, δεν θα είχαμε ζήσει την ελληνική κρίση με τον τρόπο που την βιώσαμε», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η ανάπτυξη διακυβερνητικών λύσεων στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Γιούνκερ αποκάλυψε την αλήθεια για τους κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη

«Ο κ. Γιούνκερ αποκάλυψε σήμερα πως η Κυβέρνηση Καραμανλή παραποίησε τα στοιχεία της οικονομίας την περίοδο 2004-2009, που έδειχναν τον εκτροχιασμό της και οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο» σχολίασε η κ. Γεννηματά και τόνισε πως «αποκάλυψε την αλήθεια, που τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης, επιχειρούν να κρύψουν ως και σήμερα».

«Αυτό είναι το μυστικό που τους ενώνει. Γι’ αυτό λέμε είτε ψηφίζεις Τσίπρα, είτε Μητσοτάκη, τελικά «βγαίνει» ο Καραμανλής. Η χώρα δεν αντέχει νέες περιπέτειες», κατέληξε.

Γιάννης Παπαγεωργίου – Kατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα