back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η ΑΕ Λεμεσού αντίπαλος του Αρη στο Europa League

Διαβάστε επίσης

Από την Κύπρο αρχίζει το ταξίδι του Άρη στο φετινό Europa League, κατά την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από αρκετά χρόνια.

Η κλήρωση που έγινε στην Νιόν έφερε τους Θεσσαλονικείς απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Το πρώτο παιχνίδι (25 Ιουλίου) θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η ρεβάνς στην Κύπρο στις 1 Αυγούστου.

Το προφίλ της ΑΕ Λεμεσού:

Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν η ΑΕΛ Λεμεσού αγωνίστηκε στο Europa League και απέκλεισε στον πρώτο προκριματικό γύρο την Σεντ Τζόζεφ από την Μάλτα με συνολικό σκορ 10-0.

Στον δεύτερο γύρο η κυπριακή ομάδα αντιμετώπισε την Πρόγκες Ντίντερκον από το Λουξεμβούργο την οποία κέρδισε δύο φορές, 0-1 εκτός έδρας και 2-1 στην Λεμεσού και προκρίθηκε με δύο νίκες.

Στον τρίτο γύρο η ΑΕΛ Λεμεσού προσπάθησε να κάνει την μεγάλη έκπληξη απέναντι στην δυνατή Αούστρια Βιέννης. Ο πρώτος αγώνας έληξε 0-0 στην Αυστρία, αποτέλεσμα που έδινε ελπίδες στους Κύπριους. Αλλά στον επαναληπτικό η Αούστρια προηγήθηκε 0-1 με πέναλτι του Χόλτσχαουζερ που οδήγησε και στην αποβολή του Αϊρόζα. Η ΑΕΛ ισοφάρισε σε 1-1 στο 61ο λεπτό με τον Αλνταΐρ αλλά στις καθυστερήσεις η αυστριακή ομάδα με τον Φελίπε Πίρες πήρε την νίκη με 1-2 και την πρόκριση.

Όσον αφορά την ευρωπαική της ιστορία, η ΑΕΛ για πρώτη φορά συμμετείχε σε μία διοργάνωση την περίοδο 1968-69, όταν αποκλείστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Την περίοδο 2014-15 ως δευτεραθλήτρια Κύπρου συμμετείχε στο Champions League και στον τρίτο προκριματικό αντιμετώπισε την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, επικρατώντας στην Κύπρο με 1-02 αλλά ηττήθηκε στην Ρωσία με 3-0 και αποκλείστηκε. Στο Europa League αποκλείστηκε από την Τότεναμ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα