back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη φετινή αγορά επιτραπέζιου ροδάκινου

Διαβάστε επίσης

Δέσμη μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαφαίνονται στην αγορά του επιτραπέζιου ροδάκινου και των νεκταρινιών ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης.

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ημαθίας και Πέλλας Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιάννης Σηφάκης, Χρήστος Αντωνίου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.

Ειδικότερα ο Υπουργός αναφέρθηκε στα εξής:

-Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών.

-Άμεση ενεργοποίηση του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου.

-Την κατάθεση φακέλου στην ΕΕ για έγκριση έκτακτου εθνικού προγράμματος δωρεάν διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου.

Όσον αφορά στα θέματα του ΕΛΓΑ ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι την επομένη εβδομάδα θα εξοφληθεί το υπόλοιπο 30% για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες το 2018, ενώ συζητείται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η χορήγηση προκαταβολής για τις εφετινές ζημιές. Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι ενεργοποιείται το άρθρο 20 του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σκοπό την άμεση ενίσχυση του ελεγκτικού έργου λόγω των αυξημένων ζημιών.

Επιπλέον, ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση φροντίζει για το άνοιγμα της κινέζικης αγοράς για το ελληνικό επιτραπέζιο ροδάκινο επισημαίνοντας ότι αυτές τις ημέρες φιλοξενείται στην χώρα μας κινέζικη αντιπροσωπεία με σκοπό τις τελικές τεχνικές διευθετήσεις των εξαγωγών.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα