back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 20/6

Διαβάστε επίσης

Μικρά αθώα ψέματα, μια αγαπημένη παιχνιδοπαρέα και επανεκδόσεις κλασικών αριστουργημάτων σε νέες ψηφιακές κόπιες απαρτίζουν ένα ποιοτικό κινηματογραφικό μενού αυτήν την εβδομάδα.

ΜΙΚΡΑ ΑΘΩΑ ΨΕΜΑΤΑ 2 (NOUS FINIRONS ENSEMBLE)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 135′
Παραγωγή: Γαλλία, Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ
Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φρανσουά Κλουζέ, Ζιλ Λελους, Λοράν Λαφίτ

Το σίκουελ της επιτυχημένης ταινίας Μικρά αθώα ψέματα που κυκλοφόρησε το 2010.

O Μαξ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθλιψη γι’ αυτό και ξεκινά για ένα μοναχικό σαββατοκύριακο στο εξοχικό του. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του που έχει να δει τρία χρόνια καταστρώνουν ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά του σαν μια ευκαιρία για να ξανασμίξουν. Τώρα που τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, τα ζευγάρια έχουν απομακρυνθεί, οι ζωές έχουν αλλάξει και όλοι λένε μικρά αθώα ψέματα, τι έχει απομείνει από τη φιλία; Η συνέχεια της επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας «Μικρά Αθώα Ψέματα» που αγαπήθηκε από το κοινό παγκοσμίως.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

TOY STORY 4

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 100′
Παραγωγή: ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Τζος Κούλεϊ

Η τέταρτη ταινία της άκρως επιτυχημένης σειράς, που άλλαξε την ιστορία του animation και κέρδισε μικρούς και μεγάλους.

Ο Γούντι ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Άντι είτε η Μπόνι. Οπότε, όταν το καινούριο παιχνίδι της Μπόνι, που είναι καρπός χειροτεχνίας από αναλώσιμα υλικά και ακούει στο όνομα Φόρκι αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Γούντι αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Μπόνυ παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Γούντι καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει μία συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Λόλα. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Λόλα και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Γούντι και η Λόλα συνειδητοποιούν ότι οι δύο κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΚΛΕΙΨΗ(ROJO)

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 109′
Παραγωγή: Αργεντινή Βραζιλία, Σκηνοθεσία: Μπέντζαμιν Νάιστατ
Πρωταγωνιστούν: Αλφρέδο Κάστρο, Ντάριο Γκραντινέτι, Κλαούντιο Μαρτίνεζ Μπελ

Βρισκόμαστε γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ένας παράξενος άνδρας φθάνει σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Εκεί μέσα σε ένα εστιατόριο και χωρίς κανέναν προφανή λόγο αρχίζει να προσβάλει τον Κλαούντιο έναν φημισμένο δικηγόρο. Η κοινότητα υπερασπίζεται τον δικηγόρο και ο ξένος φεύγει κακήν κακώς. Αργότερα την νύχτα, ο ξένος που είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί επιτίθεται στον Κλαούντιο και στην γυναίκα του Σουζάνα.Ο δικηγόρος τότε θα πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή γεμάτο μυστικά και σιωπή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ(VITA & VIRGINIA)

Δραματική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 110′
Παραγωγή: Ιρλανδία Βρετανία, Σκηνοθεσία: Τσάνια Μπάτον
Πρωραγωνιστούν: Τζέμα Άρτερτον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι

Δύο ασυμβίβαστες γυναίκες, μία αντισυμβατική σχέση. Στο Λονδίνο του 1920, η ποιήτρια και μέλος της υψηλής κοινωνίας Βίτα Σάκβιλ-Γουεστ και η θρυλική συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, θα ξεκινήσουν μια ταραχώδη, παθιασμένη σχέση, που θα ξεπεράσει όλα τα κοινωνικά ταμπού, θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και το έργο τους και θα μείνει στην ιστορία. Αυτή η σχέση ενέπνευσε την Βιρτζίνια Γουλφ να γράψει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της: το «Ορλάντο».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΑΓΡΙΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ(SMULTRONSTALLET)

Δραματική 1957, Ασπρόμαυρη, Διάρκεια: 92′
Πραγωγή: Σουηδία, Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Πρωταγωνιστούν: Βίκτορ Σιέστρομ, Ίνγκριντ Τούλιν, Μπίμπι Άντερσον

H ταινία ξεκινά μ’ έναν φοβερό εφιάλτη, όπου ο γηραιός καθηγητής Ιατρικής ο οποίος πρόκειται να τιμηθεί από την Ακαδημία για την προσφορά του στην επιστήμη βλέπει, σ’ ένα φέρετρο που πέφτει από μια νεκροφόρα και ανοίγει μπροστά του, τον εαυτό του νεκρό ενώ ένα ρολόι, χωρίς δείκτες, «δείχνει» την ώρα του Θανάτου. Ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος στο βωμό της επιτυχίας και της καταξίωσης, θυσίασε την χαρά της ζωής και τους χυμούς του έρωτα, στεγνώνοντας την ψυχή του, κάνει το τελευταίο του ταξίδι, ταυτόχρονα ξαναζεί τη ζωή του και συμφιλιώνεται με το φόβο του θανάτου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

https://youtu.be/hXcUqlC-3uo

 

 

Η ΕΥΤΥΧΙΑ (LE BONHEUR)

Δραματική 1965, Έγχρωμη, Διάρκεια: 80′
Παραγωγή: Γαλλία, Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά
Πρωταγωνιστούν: Ζαν – Κλοντ Ντρουό , Μαρί – Φρανς Μπουαγιέ, Μαρσέλ Φορ – Μπερτάν

Ο Φρανσουά ζει ευτυχισμένος με τη σύζυγο του Τερέζ και τα δύο τους παιδιά σε ένα εργατικό προάστιο του Παρισιού. Εκείνος είναι ξυλουργός και εκείνη μοδίστρα. Όταν ο Φρανσουά πάει σε μια άλλη πόλη για δουλειά γνωρίζει την Εμιλί, υπάλληλο ταχυδρομείου, και ξεκινάει μια σχέση μαζί της που θα φέρει δραματικές αλλαγές στην οικογενειακή του ζωή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ (LA MUERTE DE UN BUROCRATA)

Κοινωνική 1966, Ασπρόμαυρη, Διάρκεια: 84′
Παραγωγή: Κούβα, Σκηνοθεσία: Τόμας Γκ.Αλέα
Πρωταγωνιστούν: Τίμοθι Ντάλτον, Σαλβαντόρ Γουντ, Σίλβια Πλάνας

Όταν ένας σταχανοβίτης εργάτης, αφοσιωμένος στο έργο της επανάστασης και στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας χάνει τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας και καθήκοντος, στην κηδεία του οι σύντροφοί του κάνουν την ύψιστη τιμή να τον θάψουν μαζί με το εργατικό του βιβλιάριο. Αυτό το γεγονός όμως ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, καθώς η χήρα του δεν μπορεί να πάρει την σύνταξη του νεκρού χωρίς το θαμμένο βιβλιάριο. Ενας αφελής ανιψιός της προσφέρεται να διορθώσει τα πράγματα και μπλέκει σε ένα απίστευτο γραφειοκρατικό λαβύρινθο, σε έναν κόσμο από γραφεία υπηρεσίες και ατέλειωτες αναμονές, εχθρικό, καταπιεστικό, σχεδόν καφκικό, όπου η παράνοια συμβαδίζει με την ιλαρότητα και το τραγικό με το γελοίο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ (MORTE A VENEZIA)

Δραματική 1970, Έγχρωμη, Διάρκεια: 132′
Πραγωγή: Ιταλία, Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι
Πρωταγωνιστούν: Ντερκ Μπόγκαρντ, Σιλβάνα Μαγκάνο, Μπιόρν Άντερσεν

Ο Γκούσταφ φον Άσενμπαχ είναι ένας ηλικιωμένος συνθέτης, που αποφασίζει να ταξιδέψει στη Βενετία για λόγους υγείας. Εκεί βλέπει και ερωτεύεται τον Πολωνό έφηβο Τάτζιο, ο οποίος κάνει διακοπές με την οικογένειά του. Παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών για την επιδημία που θερίζει τη Βενετία, ο Άσενμπαχ παραμένει στο ξενοδοχείο, προκειμένου να θαυμάσει τον Τάτζιο. Έτσι, το πάθος του για την ιδανική ομορφιά υπερνικά τη θέληση για ζωή, και όσο η υγεία του επιδεινώνεται, ο Άσενμπαχ επιμένει στον ανεκπλήρωτο έρωτα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα