back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τουρκία: 141 φορές ισόβια σε 17 κατηγορούμενους για το αποτυχημένο πραξικόπημα

Διαβάστε επίσης

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη 24 πρόσωπα, ανάμεσά τους έναν πρώην επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας και έναν πρώην σύμβουλο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση μίας από τις μεγαλύτερες δίκες που συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Από τους συνολικά 224 κατηγορούμενους 17 καταδικάστηκαν σε 141 φορές ισόβια για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», τη δολοφονία 139 ανθρώπων και «απόπειρα δολοφονίας του προέδρου», μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Από τους 224, μεταξύ των οποίων περίπου 20 πρώην στρατηγοί, οι 176 βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, 35 είναι ελεύθεροι και 13 δικάστηκαν ερήμην. Ο πρώην διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, και ο Αλί Γιαζιτσί, πρώην σύμβουλος του Ερντογάν, περιλαμβάνονται στους καταδικασθέντες σε ισόβια, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ανοίγει η δημοσκοπική ψαλίδα στην Κωνσταντινούπολη

Την ίδια ώρα, ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ του ποσοστού του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τον δήμο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Konda, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το ποσοστό που προβλέπεται για τον Εκρέμ Ιμάμογλου είναι 54% και για τον Μπιναλί Γιλντιρίμ 45%.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Ιμάμογλου, στον οποίο προσπάθησε να «προσάψει» ότι έχει ελληνική καταγωγή. «Ποιοι χάρηκαν πιο πολύ από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου; Ήταν οι Έλληνες. Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων. Θα το αλλάξουμε αυτό την Κυριακή; Αν γίνει αυτό, τότε δεν μας σταματάει τίποτα. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα προσπαθήσουμε πολύ. Πρώτα ο Αλλάχ, θα τα ανατρέψουμε αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα