back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: Ο,τι και να λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί

Διαβάστε επίσης

Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΕ για την επιβολή «στοχευμένων μέτρων» αν συνεχιστούν οι παράνομες ενέργειες της Άγκυρας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να κάνει γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ», σημειώνοντας ότι: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες».

Αλ. Τσίπρας: «Ένδειξη αδυναμίας να επιχειρεί κανείς άδοξες γεωτρήσεις στην αποκλειστική ζώνη μιας χώρας»

«Mε πληροφόρησαν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε μια δήλωση για μένα, ότι μιλάω μόνος μου. Δεν μιλάω μόνος μου αλλά έχοντας στο πλευρό μου την ΕΕ, μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας και πολλές χώρες της περιοχής που σέβονται το διεθνές δίκαιο», διεμήνυσε από την Κύπρο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

«Όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει τίμημα σοβαρό», δήλωσε συμπληρώνοντας πως δεν έχει κανένα νόημα η τακτική κλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας. «Είναι ένδειξη αδυναμίας να επιχειρεί κανείς άδοξες γεωτρήσεις στην αποκλειστική ζώνη μιας χώρας», τόνισε.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα