back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φωτογραφία που σοκάρει: πατέρας νεκρός με την κόρη του στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Διαβάστε επίσης

Η φωτογραφία ενός πατέρα από το Ελ Σαλβαδόρ που κείτεται νεκρός αγκαλιά με το άψυχο σώμα της μικρής του κόρης, στην άκρη του ποταμού Ρίο Γκράντε, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, έχει σοκάρει και εξοργίσει εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το μικρό κορίτσι έχει χωθεί μέσα στην μπλούζα του πατέρα του και με το δεξί του χέρι τον έχει αγκαλιάσει. Προφανώς, εκείνος προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει την κόρη του κοντά του, προκειμένου να διασχίσουν το ποτάμι που χωρίζει τις δύο χώρες.

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ ταυτοποίησε τα δύο θύματα της προσφυγικής κρίσης στην αμερικανική ήπειρο, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και την κόρη του Άντζι Βαλέρια Μ. Το κοριτσάκι ήταν μόλις δύο ετών.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας του Ελ Σαλβαδόρ, ο πατέρας και η κόρη έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή και εντοπίστηκαν τη Δευτέρα.

Αυτή η φωτογραφία φέρνει στο νου τον Αϊλάν Κούρντι, το μικρό αγόρι που πνίγηκε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Γκαλίπ, και τη μητέρα τους, Ρεχάνα, όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στο Αιγαίο. Το πτώμα του παιδιού ξεβράστηκε στις τουρκικές ακτές στις 2 Σεπτεμβρίου 2015. Η φωτογραφία εκείνη, με το παιδί ξαπλωμένο μπρούμυτα στην αμμουδιά, έκανε τον γύρο του κόσμου και σόκαρε την κοινή γνώμη παγκοσμίως.

Η οικογένεια Κούρντι προερχόταν από το Κομπάνι της βόρειας Συρίας και στόχος της ήταν να φτάσει στον Καναδά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα