back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου και οι S-400

Διαβάστε επίσης

Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ, θα απασχολήσουν και τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και η εμμονή της Τουρκικής Κυβέρνησης να προμηθευτεί το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, που είναι μη συμβατό με τα αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα της Συμμαχίας.

Σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλες, είναι η Σύνοδος Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή του ΥΕΘΑ Β. Αποστολάκη.

Οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας, θα είναι ένα από τα θέματα, που θα συζητήσουν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Αποστολάκης, θα καταγγείλει την συμπεριφορά της Τουρκίας, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ , ενώ θα παρουσιάσει επιπλέον στοιχεία, για τις τουρκικές παραβιάσεις εντός του FIR Αθηνών και των Εθνικών Χωρικών μας Υδάτων. Είναι πολύ πιθανόν, στο περιθώριο της Συνόδου να υπάρξει και μια κατ’ ιδίαν συνάντηση του ΥΕΘΑ Β. Αποστολάκης με τον Τούρκο ομόλογό του Χ. Ακάρ.

Ο ΥΕΘΑ Β. Αποστολάκης, θα καταστήσει σαφές στους Υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί σεισμικές ή υποθαλάσσιες έρευνες, είτε πλωτά γεωτρύπανα, στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Η ενημέρωση στο ΝΑΤΟ, κρίθηκε αναγκαία, αφού δεν αποκλείεται να σταλεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός», για έρευνες στην περιοχή του Καστελλόριζου, όπως επιμένουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Είναι μία εξέλιξη, που θα ανέβαζε κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή, καθώς η δυναμική απάντηση της Ελλάδας, καθίσταται υποχρεωτική, όπως έχει διαμηνύσει και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιλογή με την οποία δεν διαφωνούν, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα