back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γερμανία: oμολόγησε ο δολοφόνος στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών

Διαβάστε επίσης

Ο ύποπτος για τη δολοφονία του Βάλτερ Λίμπκε, στελέχους των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της περιφέρειας του Κάσελ, ομολόγησε ότι διέπραξε το έγκλημα, διευκρινίζοντας ότι έδρασε μόνος του.

Ο δράστης, Στέφαν Ερνστ, θεωρείται ότι έχει ή πρέπει να είχε κατά το παρελθόν διασυνδέσεις στον ακροδεξιό χώρο, αν και αυτό δεν έχει ακόμη διασταυρωθεί, επομένως, το κίνητρο παραμένει ασαφές.

Πάντως, ο Λίμπκε, που βρέθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι του στις 2 Ιουνίου, ήταν υποστηρικτής της πολιτικής των ανοιχτών θυρών της Μέρκελ και φαίνεται ότι η δήλωσή του “Όποιος Γερμανός δεν συμφωνεί με την συνύπαρξη, ας φύγει από τη χώρα” ήταν αυτή που ώθησε τον Stephan E. να τον δολοφονήσει.

Παρά τη δήλωσή του περί μη ύπαρξης άλλων δραστών, οι αρχές έχουν προβληματιστεί και αναζητούν δίκτυο συνεργών του. Σήμερα κατασχέθηκαν όπλα που βρέθηκαν σπίτι του και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες που του τα προμήθευσαν. Δεν έχει διαπιστωθεί εάν γνώριζαν τον λόγο για τον οποίο τα αγόρασε. Οι αρχές αυτή τη στιγμή ερευνούν εάν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη κάποιου άλλου εγκλήματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Γενικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, ο Ερνστ είχε με τη σειρά του πουλήσει όπλα σε δύο άνδρες, οι οποίοι, ωστόσο, δεν φαίνεται να συνδέονται με τη δολοφονία του Λίμπκε.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα