back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιαννακόπουλος: Τα σχέδια του για τον ενιαίο Παναθηναϊκό

Διαβάστε επίσης

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ΟΑΚΑ, αναφέρθηκε για το πλάνο του γηπέδου στο Βοτανικό ενώ κατέθεσε πρόταση 20 εκατομ.ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο για να καταθέσει τις μετοχές της ΠΑΕ στον Εραιτέχνη.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για το πλάνο του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Αποκάλυψε πως ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μποακογιάννης, είναι ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης ενώ μετά τις εκλογές θα συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για την εκπόνηση του σχεδίου.

Εφόσον εξασφαλιστεί η ενεργοποίηση του γηπεδικού στο Βοτανικό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέθεσε πρόταση 20 εκατομμυρίων ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο για να παραδώσει τις μετοχές της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δήλωσε διατεθειμένος να δωρίσει τις μετοχές που κατέχει στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, αξίας 25 εκατομ.ευρώ και να παραδώσει το μάνατζμεντ της ομάδας την 1η Ιουλίου του 2020.

Κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει αυτή την κρίσιμη στιγμή για το σύλλογο σε ένα πρότυπο λαϊκής βάσης στο μοντέλο της Μπαρτσελόνα και ζήτησε την αρωγή επιφανών Παναθηναϊκών, καθώς μόνος του δεν μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το σύλλογο.

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

“Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και ελπίζω στο τέλος της συνέντευξης Τύπου να μην υπάρξουν απορίες, ούτε περιθώρια παρερμηνείας για τα όσα θα ειπωθούν. Γι΄αυτό το λόγο θα είμαι ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις μου και εν συνεχεία θα απαντήσω σε κάθε σας ερώτηση.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι στην Ελλάδα, ο βασιλιάς των σπορ είναι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο αποτελεί όχι μόνο τη δεξαμενή, αλλά ανάλογα με τις επιτυχίες της κάθε ομάδας είναι ο βασικός λόγος δημιουργίας νέων φιλάθλων. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του, η κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν είναι αυτή που θέλουμε. Αλλά κυρίως δεν είναι αυτή που θα δημιουργήσει νέες γενιές Παναθηναϊκών.

Όσο κι αν το μπάσκετ φέρνει επιτυχίες, κατακτά πρωταθλήματα και Κύπελλα, όσο κι αν ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, δυστυχώς δεν αρκεί για να γεννηθούν νέοι Παναθηναϊκοί.

Το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα κατάστασης είναι ο Σύλλογος να είναι σε μαρασμό και να συρικνώνεται. Αυτό είναι απογοητευτικό. Όπως είναι τα δεδομένα στο μπάσκετ, η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ είναι υπέρβαση. Οι ευρωπαϊκές πορείες στο ποδόσφαιρο είναι παρελθόν. Δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές.

Η μόνη λύση είναι ο Σύλλογος είναι αυτάρκης. Είπα πρόσφατα ότι το μοντέλο ενός τρελού που βάζει λεφτά δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τις δυσκολίες της εποχής.

Όσα είπε για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Στο μπάσκετ, η ομάδα κατάκτησε το νταμπλ. Για 21 σερί χρόνια κατακτά τουλάχιστον ένα τίτλο. Η περσινή σεζόν ήταν ιστορική για έναν λόγο: Ρικ Πιτίνο. Αποτελεί τεράστια τιμή για τον Σύλλογο ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν προπονητής. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν σημαντικό φίλο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Περιμέναμε την απόφαση του. Όμως η οικογένεια για τον κόουτς ήταν πάνω απ’ όλα και η απόφαση του μας στεναχώρησε.

Το να φέρουμε στην Ελλάδα έναν κόουτς όπως ο Πιτίνο θα είναι ακόμα πιο δύσκολες, με συμπεριφορές όπως των παραγόντων του Ολυμπιακού. Φέραμε στην Ελλάδα έναν μύθο και επειδή η ομάδα του νικούσε στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έφυγε από το παρκέ.

Επίθεση στους αδελφούς Αγγελόπουλους

Το μπάσκετ μικραίνει με όσα κάνουν οι κύριοι Αγγελόπουλοι και οι σύμβουλοι τους. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί ότι φεύγει η ομάδα από το ημίχρονο. Ότι τρομοκρατεί διαιτητές, ότι «αγκαλιάζονται» με χούλιγκαν. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο έφυγε από το παρκέ, αλλά δεν κατέβηκε ξανά. Και παρανόμησε για να μην τιμωρηθεί ξανά. Τους εύχομαι καλή τύχη στα σαλόνια της Α2.

Η λύση Πεδουλάκη

Εφόσον ο Πιτίνο δεν συνέχισε, για μας η μόνη λύση ήταν ο Πεδουλάκης. Όχι μόνο επειδή είναι ο καλύτερος προπονητής, αλλά επειδή είναι γνήσιος μάγκας. Ανέλαβε μετά τον Ομπράντοβιτς και τώρα μετά τον Πιτίνο. Είμαι σίγουρος ότι με τον Αργύρη θα συνεχίσουμε να κατακτούμε τίτλους. Θα του δώσουμε το ίδιο μπάτζετ με τον Πιτίνο και πιστεύω ότι θα πάμε στο Φάιναλ Φορ.

Για τον Ερασιτέχνη

Στον Ερασιτέχνη, όταν αναλάβαμε είπαμε ότι ο Σύλλογος θα ανακτήσει τον σεβασμό όλων. Ο Σύλλογος οργανώθηκε σε επαγγελματικά πρότυπα, παρά τις δυσκολίες που δεν έχουμε γηπεδικές εγκαταστάσεις. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απογοητευτική για να μην πω ντροπιαστική. Ο Σύλλογος θα βαδίσει σταθερά στις επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Για το κρίσιμο πλάνο του Βοτανικού

Πάμε στο Βοτανικό. Για τη νέα εποχή χρειάζονται ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος από τους μεγάλους που δεν έχει δικές του εγκαταστάσεις, ενώ έχει 30 στρέμματα στο κέντρο της Αθήνας. Ξέρετε πόσο κοστίζουν; Εδώ και καιρό προσπαθώ για να αποκαταστήσω την αδικία. Είχα αρχίσει την προσπάθεια με το Athens Alive και για μένα είναι η καλύτερη λύση. Παραμένει έτσι, απλώς θα καθυστερήσει. Είχαν βρεθεί ξένοι επενδυτές, αλλά η προσπάθεια αυτή ματαιώθηκε όταν δεχτήκαμε υπόγειο πόλεμο.

Όταν κατάλαβα τι συμβαίνει, μετά από προτροπή του Τσίπρα άρχισα να εξετάζω το Βοτανικό. Ο Τσίπρας με έπεισε με το πάθος του ότι η Παναθηναϊκή Πολιτεία στο Βοτανικό είναι το ιδανικό. Μετά την προκήρυξη εκλογών, συναντήθηκε δύο φορές με τον Μητσοτάκη και εξασφάλισα τη δέσμευση του ότι θα γίνουν. Τώρα δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα κάνει κωλοτούμπα.

Ομάδα εργασίας με το Δήμο

Σας ανακοινώνω ότι στη συνάντηση που είχα με τον Μπακογιάννη, συμφωνήσαμε να συστήσουμε ομάδα εργασίας που θα αναλάβει την προώθηση του έργου. Ότι προτείνει αυτή η επιτροπή θα το αξιοποιήσουμε. Τι περιμένουμε από τους αρμόδιους; Απαιτούμε η Παναθηναϊκή Πολιτεία στο Βοτανικό να μας δοθεί ότι ισχύει στο νόμο της Διπλής Ανάπλασης. Ως ιδιοκτήτες ή με χρήση γης για 99 χρόνια. Τίποτα άλλο δεν θα γίνει αποδεκτό.

Ακόμα και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, είναι ο πιο ένθερμος στο να γίνει πραγματικότητα.  Είτε με διπλή ανάπλαση για να γίνει γήπεδο μπάσκετ είτε με κατασκευή γηπέδου σε διπλανό χώρο.

Όσο δεν έχει γήπεδο είναι η μεγαλύτερη αδικία στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας. Για πρώτη φορά βρισκόμαστε πολύ κοντά στη λύση. Δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα-δυνατά, ώστε οι Παναθηναϊκοί να μπουν στο δικό τους σπίτι. Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Συλλόγου είμαστε τόσο κοντά στη λύση του γηπεδικού. Δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα δυνατά ώστε οι Παναθηναίκοί να μπούμε στο δικό μας σπίτι. Η δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας είναι η λύση για το μέλλον.

Οι κινήσεις για το μέλλον και το μοντέλο της Μπαρτσελόνα

Πάμε τώρα στο μέλλον. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα και της Ντόρτμουντ, επιθυμώ ο Παναθηναϊκός να ανήκει στους φιλάθλους του. Όχι σε έναν άνθρωπο, ακόμα και αν λέγεται Γιαννακόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη δεν θα επιβιώσει. Θα μικραίνει και θα οδηγηθεί στον αφανισμό. Το ποδόσφαιρο είναι χωρίς πρωτάθλημα 9 χρόνια και 5 χωρίς τίτλο. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε επίπεδο και στον Ερασιτέχνη τα περισσότερα τμήματα βρίσκονταν στην Α2.

Δεν κάνω κάλεσμα, αλλά σημαίνω συναγερμό. Το τελευταίο καμπανάκι, πριν από την καταστροφή.

Για να μην επέλθει η καταστροφή και ο αφανισμός του συλλόγου, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ο κόσμος και εγώ. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να γίνουν τα εξής: η Πολιτεία θα πρέπει να θωρακίσει την Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Παναθηναϊκό και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Η πρόταση στον Αλαφούζο για την ΠΑΕ

Χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Γίνεται μία πρόταση 20 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο να παραδώσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη και παράλληλα να αποτελέσει μέλος της ιστορικής αλλαγής του συλλόγου. Παράλληλα, από την πλευρά μου, θα δωρίσω τις μετοχές μου στην ΚΑΕ που κοστίζουν σύμφωνα με λογιστές 25 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία ανταγωνιστική ομάδα, με τίτλους και διακρίσεις, που δεν ζει το δικό της grexit.

Μια καθαρή από χρέη εταιρεία. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση την 1η Ιουλίου 2020 θα δώσω το μάνατζμεντ για να την τρέξει με βάση τα έξοδα της. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου. Θα πρέπει να έρθουν και άλλοι δίπλα μου. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου, κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά και δεν υπάρχει κανείς άλλος.

Αν καταφέρουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα ηγούμαι της προσπάθειας αυτής. Μετά το πέρας της περιόδου θα κηρύξω εκλογές. Ο κόσμος θα κρίνει τον πρόεδρο όπως συμβαίνει και στην Μπαρτσελόνα. Ήδη έχει γίνει προεργασία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το ποσό των 20 εκατ. ευρώ που έχουμε προβλέψει και είναι άπαξ, είναι ικανό για να βάλει τον Παναθηναϊκό σε άλλη τροχιά. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο για να έχει λύση ο Παναθηναϊκός για πάντα. Πρέπει ο κόσμος να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του και όχι στα λόγια.

Εγώ ανεξάρτητα την έκβαση θα έχω ήσυχη τη συνείδηση γιατί προσπάθησα ώστε να οδηγήσω την ομάδα στην κορυφή. Έκανα πολλές προσπάθειες, τις περισσότερες από κάθε άλλο.

Μόνο έτσι θα γίνει πράξη το «πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινέ»!

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα