back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 4/7

Διαβάστε επίσης

Οι σινεφίλ καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν αγαπημένο υπερήρωα που επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, σε διάσημους τουριστικούς προορισμούς αλλά και σε σπουδαίες επανεκδόσεις.

SPIDER-MAN: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ (SPIDER-MAN: FAR FROM HOME)
Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια: 129′
Παραγωγή: ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Τζον Γουότς
Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζέικ Γκίλενχαλ, Κόμπι Σμόλντερς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τομ Χόλαντ, Μάικλ Κίτον

O απίθανος Tom Holland επιστρέφει στον ρόλο του υπερήρωα της διπλανής πόρτας, μετά τα όσα συνέβησαν στην τεράστια εμπορική επιτυχία της ταινίας Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη.

Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του, το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών του Spider-Man. O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Ned, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Nick Fury και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΓΚΛΟΡΙΑ (GLORIA BELL)
Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 102′
Παραγωγή: ΗΠΑ – Χιλή, Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Λέλιο
Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Τζον Τουρτούρο, Μάικλ Σέρα

Η Τζούλιαν Μουρ πρωταγωνιστεί στο ριμέικ της βραβευμένης ταινίας του Σεμπάστιαν Λέλιο σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Η διαζευγμένη Γκλόρια είναι ένα ελεύθερο πνεύμα που περνάει τις μέρες της σε μία συντηρητική δουλειά γραφείου και τις νύχτες της σε χορευτικές πίστες σε διάφορα κλαμπ, όπου ξεδίνει χορεύοντας. Μετά τη γνωριμία της με τον Arnold σε μία νυχτερινή έξοδο της, βρίσκεται να ζει έναν αναπάντεχο έρωτα, με όλες τις χαρές και τις επιπλοκές των ραντεβού, της αναζήτησης ταυτότητας της και της οικογένειας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ (VENICE CALLING)
Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 95′
Παραγωγή: Γαλλία, Σκηνοθεσία: Ιβάν Καλμπερά
Πρωταγωνιστούν: Μπενουά Πουλβόρντ, Βαλερί Μπονετόν, Ούντες Ράουπουθ, Ελί Τονά, Γιουτζίν Μαρκούς

Η κινηματογραφική μεταφορά του best-seller μυθιστορήματος του Ιβάν Καλμπεράκ, το οποίο έχει μεταφερθεί και στο θέατρο με μεγάλη επιτυχία.

Ο 14χρονος Εμίλ παλεύει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα παλιό τροχόσπιτο, όπου ζει με τον αλλοπρόσαλλο, μεγαλύτερο αδελφό του και τους ανορθόδοξους γονείς του, ένα εκκεντρικό ζευγάρι που βρίσκει πάντα τρόπο να τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Όταν η Πολίν, ο μεγάλος του έρωτας από το σχολείο, τον προσκαλεί στο κονσέρτο της στη Βενετία, ο πατέρας ανακοινώνει ότι πρόκειται για την τέλεια ευκαιρία να κάνουν ένα οικογενειακό ταξίδι. Με προορισμό τη Βενετία, αυτή η δυσλειτουργική ομάδα ξεκινάει ένα ταξίδι με το τροχόσπιτο, που θα εξελιχθεί σε μία απίστευτη, ξεκαρδιστική και καταλυτική περιπέτεια.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜΠΙΖΑ (IBIZA)
Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 86′
Παραγωγή: Γαλλία, Σκηνοθεσία: Αρνό Λεμόρτ
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Ματίλντ Σενιέ

Μία γαλλική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον γνωστό κωμικό ηθοποιό Κριστιάν Κλαβιέ («Θεέ μου, τι σου Κάναμε;», «Βρε Καλώς τους!», «Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα»)

Ο Φιλίπ και η Καρόλ, διαζευγμένοι και οι δύο, γνωρίζονται και ερωτεύονται τρελά. Προσπαθώντας να κερδίσει τα δύο νεαρά παιδιά της συντρόφου του, o Φιλίπ είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα. Έτσι, θα κάνει μια συμφωνία με τον μεγαλύτερο γιο της: εάν γράψει καλά στις εξετάσεις του και πάρει το απολυτήριο, θα επιλέξει εκείνος τον προορισμό των φετινών διακοπών. Κι αυτός, δεν θα είναι άλλος από την … Ίμπιζα. Για τον Φιλίπ, που είναι συνηθισμένος σε ήρεμες διακοπές, αυτό θα είναι μόνο η αρχή πολλών εκπλήξεων και ακόμα περισσότερων ξεκαρδιστικών καταστάσεων στο νησί των χιλιάδων τουριστών και των ατέλειωτων πάρτι.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

70 ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΑ (70 BIG ONES)
Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 100′
Παραγωγή: Ηνωμένο Βασίλειο, Σκηνοθεσία: Κόλντο Σέρα
Πρωταγωνιστούν: Εμα Σουάρεζ, Χιούγκο Σίλβα

Ισπανική περιπέτεια δράσης με τη υπογραφή του παραγωγού Αλεξ ντε λα Ιγκλέσια.

Η Ρακέλ πρέπει, πάση θυσία, να βρει 35.000 ευρώ μέσα σε 24 ώρες, για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, που αφορά το παιδί της. Μετά από πολλές αρνήσεις δανειοδότησης από διάφορες τράπεζες, έχει επιτέλους κατορθώσει να πείσει μια τράπεζα να της δώσει το δάνειο. Για κακή της τύχη, στο συγκεκριμένο υποκατάστημα πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία. Τώρα η Ρακέλ θα πρέπει να φανεί πολύ πιο έξυπνη από τους ληστές προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τα χρήματα. Και βέβαια, όταν μια μάνα έχει να σώσει το παιδί της, ακόμα και οι πλέον τρομακτικές απειλές δεν πρόκειται να την πτοήσουν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΜΙΑ ΖΩΉ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ (WHAT HAVE I DONE TO DESERVE THIS?)
Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 101′
Παραγωγή: Ισπανία, Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Πρωταγωνιστούν: Κάρμεν Μάουρα, Λουί Ολαστότ, Ανχελ ντε Αντρες Λοπέζ, Βερόνικα Φορκέ

Η ξέφρενη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ από το 1984 σε νέες αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες.

Η Γκλόρια είναι μια ταλαιπωρημένη νοικοκυρά, που μένει σ’ ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών στα περίχωρα της Μαδρίτης κι είναι υποχρεωμένη να ξενοδουλεύει για να συμπληρώσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Με τον άντρα της, Αντόνιο, ταξιτζή στο επάγγελμα, δεν υπάρχει ίχνος επικοινωνίας. Ο Αντόνιο, πρώην εραστής μιας γερμανίδας καλλιτέχνιδας, πήρε μέρος στην πλαστογράφηση κάποιων ερωτικών επιστολών που υποτίθεται ότι είχε γράψει ο Χίτλερ. Ο 12χρονος γιος τους, Μιγκέλ, είναι ομοφυλόφιλος και με χαρά δέχεται να «υιοθετηθεί» από έναν παιδεραστή οδοντίατρο. Ο 14χρονος γιος τους, Τόνι, πουλά ηρωίνη για ν’ αγοράσει ένα αγρόκτημα στην εξοχή. Το ίδιο όνειρο έχει και η γιαγιά, που έχει ως κατοικίδιο μια τεράστια σαύρα. Η Γκλόρια είναι γειτόνισσα με την Κριστάλ, μια καλόκαρδη πόρνη που θέλει να πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα κάνει καριέρα ως ηθοποιός, και τη Χουανί, μια στριμμένη νοικοκυρά που η κόρη της έχει τηλεκινητικές ικανότητες. Η Γκλόρια δουλεύει ως καθαρίστρια και στο σπίτι ενός ζεύγους συγγραφέων που, μέσω του Αντόνιο, προσπαθούν να έρθουν σ’ επαφή με την πρώην γερμανίδα ερωμένη του, για να εκδώσουν το δήθεν ημερολόγιο του Χίτλερ. Η Γκλόρια αναγκασμένη να δουλεύει 18 ώρες το 24ωρο, έχει εθιστεί στις αμφεταμίνες, αλλά τις βρίσκει όλο και πιο δύσκολα χωρίς ιατρική συνταγή, κάτι που την κάνει φοβερά ευερέθιστη. Πρωταρχικός της στόχος είναι να βάλει σε τάξη στη ζωή της, ενώ όλα γύρω της καταρρέουν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (CARO DIARIO)
Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 101′
Παραγωγή: Γαλλία – Ιταλία, Σκηνοθεσία: Νάνι Μορέτι
Πρωταγωνιστούν: Νάνι Μορέτι, Τζιοβάνα Μπότσολο, Τζένιφερ Μπιλς, Μάρκο Παολίνι

Mια αποκαλυπτική, νοσταλγική, αστεία, τραγική και βαθιά ανθρώπινη βόλτα πάνω σε μια βέσπα.H ταινία του Νάνι Μορέτι, η οποία κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννων του 1993.

Κεφάλαιο 1: Στη Βέσπα Ο Moretti εξοργισμένος από το κεντρικό μήνυμα μιας ταινίας που βλέπει στον κινημαγράφο για τη γενιά του, παίρνει τη βέσπα και τριγυρνά στη σχεδόν έρημη καλοκαιρινή Ρώμη.
Κεφάλαιο 2: Νησιά Αναζητώντας την ηρεμία για να γράψει το σενάριο της επόμενης ταινίας του, ο Moretti επισκέπτεται το συνεργάτη του Τζεράρντο, έναν καθηγητή φιλοσοφίας που έχει από καιρό μετακομίσει στο Λίπαρι, την πρωτεύουσα των απομονωμένων Αιολίδων Νήσων. Σε αντίθεση όμως με όσα προσδοκούσε, συναντά ένα Λίπαρι στους ρυθμούς της τουριστικής ανάπτυξης, πολύβουο και γεμάτο αυτοκίνητα.
Κεφάλαιο 3: Γιατροί Η ιστορία, στο ξεκίνημα της οποίας ο Moretti διευκρινίζει ότι είναι απολύτως αληθινή, ξεκινά με τον σκηνοθέτη να προσπαθεί να ανακαλύψει από τι πάσχει μέσα από μια περιπέτεια με επισκέψεις σε γιατρούς δοσμένη με χιούμορ και τρυφερότητα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΡΝΤΟΥ (MONSIEUR VERDOUX)
Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 124′
Παραγωγή: ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν
Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Τσάπλιν, Μάρθα Ρέι, Γουίλιαμ Φρόλεϊ, Μέριλιν Νας

Η διάσημη ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, βασισμένη σε μια ιδέα του Ορσον Γουέλς.

Ο κύριος Βερντού χάνει τη δουλειά του εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Για να συντηρήσει την ανάπηρη γυναίκα του και το γιο του, αρχίζει να παντρεύεται πλούσιες χήρες και ύστερα να τις εξαφανίζει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Τζωρτζίνα Μαργαρίτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα