back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΔΕΗ στο επίκεντρο συνάντησης Μητσοτάκη-Χατζηδάκη

Διαβάστε επίσης

Με το πολύπαθο και ιδιαιτέρως κρίσιμο κεφάλαιο που λέγεται ΔΕΗ ανοίγει η κυβερνητική αυλαία, καθώς σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, όντας το πρώτο διαχειριστικό ραντεβού της νέας κυβέρνησης και με θέμα τη ΔΕΗ.

Μια εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα είχαν προμηνύσει κορυφαία στελέχη της νέας κυβέρνησης αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι δηλαδή προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης και κατά συνέπεια της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου θα είναι η διευθέτηση του ζητήματος “ΔΕΗ” και των όσων προβλημάτων έχουν ανακύψει.

Επομένως, απολύτως αναμενόμενο και λογικό κρίνεται το γεγονός πως το πρώτο διαχειριστικό ραντεβού της ολίγων μόλις ωρών κυβέρνησης να αφορά μία από τις «καυτές» πατάτες, αυτή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν λήξει ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της επιχείρησης.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 , ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως βασική προτεραιότητα είναι ένα σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά για το θέμα της ιδιωτικοποίησης: «το θέμα αυτό σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα, γιατί δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγικός επενδυτής. Η ΔΕΗ είναι στα όρια της χρεοκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας».

Νωρίτερα κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε πως «η μεγάλη μας έγνοια είναι η ΔΕΗ. Σκοπεύουμε να εργαστούμε για ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρίας». Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το σχέδιο θα δώσει βιωσιμότητα και νέα προοπτική στη δημόσια εταιρία.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Γιώργος Σταθάκης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων και των πολιτικών που προώθησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του ΥΠΕΝ και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα