back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ.Τασούλας: Η Βουλή θα καταβάλλει προσπάθεια να αποκατασταθεί η σχέση με τον λαό

Διαβάστε επίσης

Το Κοινοβούλιο πρέπει να καταβάλλει προσπάθεια για να αποκατασταθεί η σχέση με τον λαό τονίζει ο κ.Κώστας Τασούλας στον “Αθήνα 9.84” και αναφέρεται στην ρήξη η οποία έχει επέλθει ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και τους πολίτες.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται να προταθεί για την θεσμική θέση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Όπως αναφέρει στην συνέντευξή του στην εκπομπή του Ηλία Κανέλλη το Σύνταγμα ορίζει ότι η  διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Βουλής γίνεται με μυστική ψηφοφορία την επόμενη μέρα της ορκωμοσίας των βουλευτών.

“Δεν γίνονται αυτοπροτάσεις, τα κόμματα προτείνουν έτσι η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εμένα γι΄αυτή τη θέση” λέει ο κ. Τασούλας  “Αυτό που έχει σημασία να καταλάβουμε είναι ότι η χώρα μας έχει αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Έδρα και πεδίο έκφρασης της αντιπροσωπευτικότητας του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι το κοινοβούλιο. Δεν θα σας πω τί θα αλλάξω γιατί αυτό προεξοφλεί και το αποτέλεσμα κι όπως γνωρίζετε η ζωή είναι μία διαδοχή αποτυχιών κυρίως” .

Η Βουλή δεν είναι ξεκομμένο σύνολο ευγενών

Την ελπίδα να αντιστραφεί η επικρατούσα, σε τμήμα της κοινής γνώμης, νοοτροπία για την αντιπροσωπευτικότητα της Βουλής, εξέφρασε ο κ.Τασούλας και σημείωσε ότι οι βουλευτές είναι το κλειδί της κυριαρχίας του λαού.

“Αυτό που θα προσπαθήσω να αλλάξω είναι η ενίσχυση της ιδέας της αντιπροσωπευτικότητας και η αντίληψη ότι η ελληνική βουλή δεν αποτελείται από ένα ξεκομμένο από το κοινωνικό σύνολο σώμα ευγενών οι οποίοι είναι μονίμως οι ίδιοι.   Ο κόσμος λέει “οι τριακόσιοι κι οι τριακόσιοι” λες και είναι μονίμως οι ίδιοι ενώ είναι εντυπωσιακό να σκεφτεί κανείς ότι σε κάθε εκλογή ιδίως τα τελευταία χρόνια πάνω από τους μισούς αλλάζουν”.

“Άρα δεν υπάρχει κάτι συμπαγές το οποίο είναι ξεκομμένο και το οποίο το μόνο που του αξίζει είναι να το μουντζώνουμε ή να το οικτιρίζουμε ή να το λοιδορούμε αλλά πρέπει να καταλάβουμε, να βοηθήσουμε κι εμείς βέβαια οι τριακόσιοι αντιλαμβανόμενοι ότι είμαστε αυτό που η δημοκρατία απαιτεί για να είναι ο λαός κυρίαρχος.

Είμαστε το κλειδί της κυριαρχίας του ελληνικού λαού. Είναι πολύ δύσκολο αυτό να επιτευχθεί γιατί έχει επέλθει μία μεγάλη ρήξη ανάμεσα στο λεγόμενο πολιτικό σύστημα και στο λαό. ΄Όπως λέγαμε παλιά να αποκαταστήσουμε τη σχέση του στρατού με το λαό γιατί η δικτατορία είχε σημειώσει μία τρομερή ρήξη ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και στο λαό.

Τιτάνιο έργο

Κυρίως η χρεωκοπία έφερε μία τεράστια ρήξη στη σχέση του λαού με το κοινοβούλιο και γενικότερα με το πολιτικό σύστημα. Και είναι τιτάνιο έργο κι ελπίζω να μην είναι και συσσίφιο να αποκατασταθεί αυτή η σχέση.

Νομίζω ότι παράλληλα με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, το διεθνές γόητρο της χώρας – γιατί αυτή είναι η εντολή που δόθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη γενναιόδωρα – έχουμε κι εμείς στο Κοινοβούλιο να καταβάλλουμε τη δική μας προσπάθεια για να αποκατασταθεί αυτή η σχέση του λαού με το αντιπροσωπευτικό σώμα”

Τα μυστικά της αναθεώρησης

Στην συνέντευξή του στον “Αθήνα 9.84” ο κ. Κ.Τασούλας αναφέρθηκε και στο θέμα της αναθεώρησης του   Συντάγματος.

“Η πρόταση της Ν. Δ για τη συνταγματική αναθεώρηση κρύβει πολλά ενδιαφέροντα μυστικά. Αν δείτε το κεφάλαιο της αναβάθμισης του κοινοβουλίου και του κοινοβουλευτισμού και της αντιπροσωπευτικότητας που τα περισσότερα από αυτά δυστυχώς δεν μπορέσαμε επειδή δεν είχαμε την πλειοψηφία να τα περάσουμε στην αναθεωρητική Βουλή που θα αρχίσει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου, δείχνουν όμως μια στάση που μας ενδιαφέρει και μια στάση που θα την ακολουθήσουμε. Ας πούμε είχαμε αρκετές προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος ώστε να έχουμε Συνταγματικά επιβαλλόμενους κανόνες καλής νομοθέτησης προ διαβούλευσης ,αποφυγής καταχρηστικής συμπεριφοράς της πλειοψηφίας ή στο να ψηφίζει κατά κόρον τροπολογίες, να κάνουμε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, να αγνοούμε τη μειοψηφία”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα