back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης»

Διαβάστε επίσης

Η Άγκυρα ξέχασε άμεσα… τις ευχές περί καλής συνεργασίας και διαλόγου με τη νέα κυβέρνηση και χαρακτηρίζει σήμερα «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο «άτακτο παιδί» ως απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και του νέου επικεφαλής του Νίκου Δένδια για τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως επισημαίνει «το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο “Γιαβούζ” βρίσκεται στα ανοιχτά της ανατολικής Κύπρου και θα προχωρήσει σε γεώτρηση», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι το πλοίο Fatih έχει ξεκινήσει εξορυκτικές δραστηριότητες δυτικά της Κύπρου από τις αρχές Μαΐου.

Παράλληλα χαρακτηρίζει «παράξενες» τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια για τις τουρκικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο και αντιστρέφει τον τίτλο περί «κακομαθημένου παιδιού» για την Ελλάδα. Συνεχίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζοντας «άτακτη» της Ευρώπης την Κύπρο καθώς όπως λέει έγινε μέλος της Ε.Ε ενάντια στο διεθνές δίκαιο κάτι που όπως θεωρεί η Άγκυρα συνέβαλλε περαιτέρω στην αποσταθεροποίηση της Ανατολικής Μεσογείου για χρόνια μαζί με την Ελλάδα.

«Το να είσαι μέλος της Ε.Ε υποτίθεται ότι εκπροσωπείς ολόκληρο το νησί κάτι που δεν δίνει το δικαίωμα στην ελληνοκυπριακή διοίκηση να σφετερίζεσαι τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων», σημειώνεται.

Παράλληλα, η Άγκυρα απορρίπτει τους ισχυρισμούς των Ελληνοκυπρίων και των Ευρωπαίων αξιωματούχων που χαρακτηρίζουν ως παράνομες τις γεωτρήσεις.

Προσθέτει ακόμη πως «είναι ξεκάθαρο ότι η Ε.Ε. δεν θα είναι αμερόληπτος μεσολαβητής στην επίλυση του Κυπριακού».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα