back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Κεραμέως: Αστυνομία με ένα τηλεφώνημα στα ΑΕΙ

Διαβάστε επίσης

«Μέσα στα πανεπιστήμια θα ισχύει ό,τι και σε όλους τους δημόσιους χώρους», υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως περιγράφοντας τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη μετά άσυλο εποχή. «Για παράδειγμα, αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία, δε θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του Πρύτανη και του Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία» εξήγησε.

«Θεωρώ ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας απαιτεί την κατάργηση του ασύλου. Τι σημαίνει άσυλο; Άσυλο ιδεών. Να μπορεί κάποιος να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς να φοβάται ότι δέκα μέτρα παραπάνω για αυτά που είπε» ανέφερε η υπουργός Παιδείας και έκανε λόγο για «άσυλο εγκληματιών», περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των πανεπιστημίων.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «δε θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Έχουμε εξαιρετικά ιδρύματα, εξαιρετικούς φοιτητές, εξαιρετικούς καθηγητές και προσωπικό, δεν έχουμε το ακαδημαϊκό υγιές περιβάλλον, που να τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους».

Αλλαγή ώρας και Λατινικά

Σχετικά για την αλλαγή της ώρας προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα και επανάλαβε ότι το χτύπημα του κουδουνιού θα παραμείνει στις 8:15, αφού «η εξαγγελία του πρώην Υπουργού δεν έχει υλοποιηθεί».

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου του χρόνου θα δώσουν Λατινικά ή Κοινωνιολογία, απάντησε πως θα δώσουν Κοινωνιολογία, ενώ όσον αφορά στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, επανέλαβε ότι θα παραμείνει «στον ίδιο άξονα, αλλά θα υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις», αναφέροντας την ύλη ως παράδειγμα.

Προτεραιότητες

Θέτοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας, αναφέρθηκε στην κάλυψη των αναγκών στην ειδική αγωγή αλλά και τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. «Κάναμε συνάντηση με κλιμάκιο του ΑΣΕΠ χθες (τη Δευτέρα) για να δούμε πώς μπορούμε να επισπεύσουμε τις προσλήψεις στα ειδικά σχολεία», σημείωσε σχετικά.

Ανέφερε επίσης ότι κατά τη συνάντηση της Δευτέρας με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία τονίστηκε ότι στόχος είναι η κατά το δυνατόν συντομότερη καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα