back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βία, στημένα και Παγκρήτιο τα θέματα της συνάντησης Αυγενάκη-UEFA

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη του συνάντηση με τους ανθρώπους της UEFA είχε ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στην ΓΓΑ, στην οποία έδωσε δόθηκε λύση στο θέμα του στεγάστρου του Παγκρητίου.

Στο γραφείο του Υφυπουργού βρέθηκαν ο διευθυντής του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς, ο δικηγόρος Άντζελο Ρηγόπουλος, ο γραμματέας της Επιτροπής Παρακολούθησης, Μάριος Γεωργίου και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ.

Είχαν μια πρώτη ευκαιρία να τα πουν από κοντά και να συζητήσουν κάποια βασικά θέματα που θα τους απασχολήσουν και στην πορεία. Το κλίμα στην συνάντηση ήταν εξαιρετικό. Θέματα που αφορούσαν νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για τα θέματα της γηπεδικής βίας, των στημένων αγώνων, αλλά και το εκλογικό σύστημα.

Στην κουβέντα προέκυψε και το θέμα του σκέπαστρου στο Παγκρήτιο όπου τελικά αποκαλύφθηκε ότι η UEFA είχε διαθέσιμα και εγκεκριμένα χρήματα να διατεθούν για το σκέπαστρο του Παγκρητίου Σταδίου και η Εθνική ομάδα να αγωνιστεί εκεί με την Ιταλία και την Αρμενία!

Για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους αυτό δεν συνέβει με την ΕΠΟ να μην κάνει χρήση του κονδυλίου και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παίζει και τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ.

Τα χρήματα αυτά στην συνέχεια μπλοκαρίστηκαν αφού ήταν μόνο για το συγκεκριμένο έργο και το θέμα πλέον είναι πότε θα χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτεί το σκέπαστρο του Παγκρητίου και η Εθνική να μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Πάντως και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα βρεθεί άμεσα η λύση και τα χρήματα θα διατεθούν κανονικά για το σκέπαστρο στο Παγκρήτιο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την πίστη του για μια καλή συνεργασία:

«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και θα εξελιχθεί σε μια καλή συνεργασία έτσι ώστε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ένα ποιοτικότερο ποδόσφαιρο. Να δώσουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τους υψηλόβαθμους του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Χρειάζεται κι εμείς από τη δικιά μας πλευρά να κάνουμε αυτό που πρέπει, και θα το κάνουμε, συνεργαζόμενοι με όλες τις πλευρές για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος είναι κοινός, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Γι’ αυτό τον λόγο και ξεκινάμε μια προσπάθεια σήμερα, θεμελιώνοντας μια καλή και έντιμη συνεργασία».

Ο Ζόραν Λάκοβιτς από την πλευρά του, σημείωσε: «Δώσαμε συγχαρητήρια στον υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και μεταφέραμε και τα συγχαρητήρια του προέδρου της UEFA. Συζητήσαμε πολλά θέματα και θα έχουμε μια κοινή συνεργασία για να κάνουμε τα μελλοντικά βήματα».

Ενδεικτικό της πολύ καλής συνεργασίας που είχαν ήταν πως από την ΟΥΕΦΑ έγινε πρόσκληση στον Λευτέρη Αυγενάκη να παρακολουθήσει τον τελικό του Super Cup τον Αύγουστο, στην Κωνσταντινούπολη.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα