back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος στον Αθήνα 9,84:”Οι προκλήσεις έχουν να κάνουν με την καλύτερη λειτουργία του κράτους και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Πρέπει να υπάρχουν συστήματα που θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους και να παρέχουν σε όλους υπηρεσίες”

Διαβάστε επίσης

“Οι προκλήσεις έχουν να κάνουν με την καλύτερη λειτουργία του κράτους και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Πρέπει να υπάρχουν συστήματα που θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους και να παρέχουν σε όλους υπηρεσίες” τόνισε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος ,Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ,μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Τζίνα Μοσχολιού και Νεκτάριο Νώτη.

Όπως σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος :’Να έχει κανείς μια εικόνα για τον πολίτη ενιαία. Από επιδόματα που είναι να λάβει κανείς και περιμένει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αποζημιώσεις. Το μοντέλο που θέλουμε να ακολουθήσουμε είναι το μοντέλο που το κράτος γνωρίζει τα στοιχεία του πολίτη, προκειμένου να τον εξυπηρετεί πολύ καλύτερα. Αυτό είναι το μυστικό” είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Και πρόσθεσε : “Εμείς θέλουμε να ασχοληθούμε με την υλοποίηση. Για παράδειγμα κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει ένα mail, όπου το κράτος θα μπορεί να του στείλει μία ενημέρωση. Δεν χρειάζεται κανείς να ενώσει όλα τα συστήματα για να έχει ένα ενιαίο μεγάλο σύστημα , αυτό που χρειάζεται είναι να επικοινωνούν μεταξύ τους τα συστήματα και να υπάρχει διαλειτουργικότητα”.

-Υπάρχει δυνατότητα και προοπτική να πάμε σε ένα μοντέλο, ώστε ο καθένας από εμάς να έχει έναν αριθμό , που θα τον ακολουθεί;

“Είναι πολύ σημαντικό το θέμα αυτό και υπάρχουν λύσεις. Θα μπορούσε να είναι είτε ένας αριθμός, είτε συνδυασμός από υφιστάμενους αριθμούς. Πάντως υπάρχουν λύσεις, πρέπει να επιλυθεί και θα επιλυθεί” κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα