back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Μαυρωτάς : “Προσχώρησα στην κυβέρνηση, την οποία βλέπω σαν μία εθνική ομάδα. Βασικός μας αντίπαλος πρέπει να είναι τα προβλήματα της χώρας και αυτό είναι κάτι που πάντα πρέσβευε το Ποτάμι”

Διαβάστε επίσης

“Προσχώρησα στην κυβέρνηση, την οποία βλέπω σαν μία εθνική ομάδα. Βασικός μας αντίπαλος πρέπει να είναι τα προβλήματα της χώρας και αυτό είναι κάτι που πάντα πρέσβευε το Ποτάμι” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και την Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Όπως είπε : “Ο καθένας που έχει κάποια ειδικότητα, καλείται να προσφέρει τις γνώσεις του και την εμπειρία του και θα πρέπει να το βλέπει με θετικό μάτι. Σίγουρα η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη. Παραμένω ως μέλος στο Ποτάμι. Από κει και πέρα θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω και με τις γνώσεις και με τη διεθνή εμπειρία και την τεχνοκρατική προσέγγιση που έχω, σε έναν τομέα που αγαπώ πολύ, τον έχω υπηρετήσει πολλά χρόνια και δεν σας κρύβω ότι υπήρχε και ένα συναισθηματικό κριτήριο στην απόφαση μου να αναλάβω αυτή τη θέση. Δεν νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός με επέλεξε για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Η επιλογή αυτή έγινε περισσότερο για τις γνώσεις μου στο συγκεκριμένο τομέα. Δεν θεωρώ ότι ένας συνεπής με αυτά που λέει θα ήθελε μία κυβέρνηση με στελέχη αποκλειστικά και μόνο από το Κόμμα του. Κι αυτό το λέω περισσότερο για τους ψηφοφόρους, γιατί από τη μία όλοι χειροκρότησαν τις εξαγγελίες του κυρίου Μητσοτάκη ότι θα κάνει ένα άνοιγμα, θα κάνει μία αξιοκρατική κυβέρνηση και μετά άρχισαν να διαμαρτύρονται για τις επιλογές”.

Και πρόσθεσε : “Ασφαλώς και το Ποτάμι δεν έχει έλλειψη ανθρώπων και στελεχών που μπορούν να πάρουν τα ηνία ανά πάσα στιγμή. Νομίζω ότι το χρονοδιάγραμμα θα είναι όπως το είχαμε συζητήσει. Θα ξεκινήσουν οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες για ένα συνέδριο με κάποιες ενέργειες διεύρυνσης στο μεσαίο χώρο. Οι κινήσεις αυτές θα ξεκινήσουν Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Δαχτυλίδι από το Σταύρο Θεοδωράκη δεν είχα πάρει, απλώς ως Αντιπρόεδρος θα οδηγούσα το Ποτάμι προς αυτές τις διεργασίες ,αλλά δεν νομίζω ότι το Ποτάμι στηρίζεται μόνο στον Μαυρωτά. Το Ποτάμι έχει και χώρο και ρόλο να παίξει ,αρκεί να περιμένουμε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Και αυτό αφορά και την παρούσα διακυβέρνηση, τις διεργασίες που θα γίνουν και την αντιπολίτευση. Είναι ακόμα ρευστό το πολιτικό σκηνικό ,το Ποτάμι θα πρέπει να το επεξεργαστεί ,να βάλει κάποια νέα στοιχεία και να ξανασυστηθεί στην κοινωνία. Χθες μιλήσαμε με τον Σταύρο Θεοδωράκη, έχουμε πει κάποια πράγματα για τα προσωπικά κίνητρα της επιλογής μου, όπως ότι αυτά δεν μπορούν να δεσμεύουν το Κόμμα. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Δώσαμε τις αμοιβαίες εξηγήσεις και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο πόστο. Δεν νομίζω ότι θα χαθούμε”.

“Νομίζω ότι βασική προτεραιότητα ενός Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού πρέπει να είναι να αναπτύξει στην κοινωνία τον αθλητισμό. Δηλαδή το πως θα μπορέσουν από τα μικρά παιδιά των τριών ετών μέχρι τους συνταξιούχους των 83 ετών να έχουν τις δυνατότητες να αθληθούν” σημείωσε ο γ.γ Αθλητισμού ,επισημαίνοντας “υπάρχει βέβαια και ο αγωνιστικός αθλητισμός. Ο πρωταθλητισμός όμως και ο αθλητισμός είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Το ένα είναι απαραίτητο για να υπάρξει το άλλο.  Έμφαση μεγάλη πρέπει να δώσουμε και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ενώ τη δεκαετία του 80 το στοίχημα ήταν η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, σήμερα είναι η λειτουργία των εγκαταστάσεων που ήδη υπάρχουν με την οικονομική στενότητα που έχουμε. Είμαστε και σε μία προολυμπιακή χρονιά, έχουμε και μία μεγάλη διοργάνωση ,που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Πάτρα ,τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Υπάρχουν και ορισμένες πιο άμεσες προτεραιότητες, αλλά σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό” κατέληξε ο κ. Μαυρωτάς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα