back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 18/7

Διαβάστε επίσης

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» και ο Τζιμ Τζάρμους επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη σε μια κινηματογραφική εβδομάδα που παρουσιάζει την περιπετειώδη ζωή διάσημης κατασκόπου, την προτελευταία ταινία της βρετανικής περιόδου του Χίτσκοκ, την Άννα του Λικ Μπεσόν, καθώς και την αληθινή ιστορία της ληστείας του 1973 που στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ο ψυχολογικός όρος «Σύνδρομο της Στοκχόλμης».

 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ (THE LION KING)
Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 118′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό
Πρωταγωνιστούν: Σεθ Ρόγκεν, Ντόναλντ Γκλόβερ, Κίγκαν-Μάικλ Κι

Μετά από 25 χρόνια η κλασική ταινία της Disney από το 1994, ζωντανεύει ξανά στην μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά σε μια CGI και live action κινηματογραφική μίξη

Ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα. Δεν είναι όλοι, όμως, χαρούμενοι στο βασίλειο με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδερφός του Μουφάσα και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου έχει άλλα σχέδια. Το μονοπάτι για τον θρόνο χαράζεται με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Σίμπα. Με τη βοήθεια των καινούργιων φίλων του, ο Σίμπα θα σταθεί στο ύψος του και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν δικαιωματικά.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ (STOCKHOLM)
Αστυνομική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 92′
Παραγωγή: Καναδάς – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Μπουντρό
Πρωταγωνιστούν: Ίθαν Χοκ, Νούπι Ράπας, Μαρκ Στρονγκ, Μαρκ Ρένταλ

Κινηματογραφική μεταφορά της αληθινής ιστορίας της ληστείας του 1973 που δημιούργησε τον ψυχολογικό όρο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης»

Στοκχόλμη, 1973. O Λαρς, ένας Αμερικανός πρώην κατάδικος, εισβάλλει στη μεγαλύτερη τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας με σκοπό, όχι μόνο να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και να απαιτήσει από τις αρχές να ελευθερώσουν τον φυλακισμένο φίλο του. Γοητεύοντας σταδιακά τους όμηρους υπαλλήλους της τράπεζας με την χαρισματική, ευαίσθητη, αλλά και λίγο ανισόρροπη προσωπικότητά του, θα τους κάνει, όχι μόνο να τον υπερασπιστούν, αλλά να θελήσουν να τον βοηθήσουν να ξεφύγει απ’ τον στενό κλοιό της αστυνομίας και να δραπετεύσει με εκατομμύρια. Μία από τις υπαλλήλους μάλιστα, θα αρχίσει να τρέφει αισθήματα απέναντί του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΖΟΑΝ (RED JOAN)
Βιογραφική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 101′
Παραγωγή: Βρετανική, Σκηνοθεσία: Τρέβορ Ναν
Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Ντεντς, Σόφι Κούκσον, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Τομ Χιουζ

Η Τζούντι Ντεντς που τη γνωρίσαμε από τον ρόλο της αρχηγού Μ που έδινε εντολές στον πράκτορα Τζέιμς Μποντ, υποδύεται τώρα την Τζόαν Στάνλεϊ, την πιο διάσημη Βρετανίδα κατάσκοπο της KGB.

Η ιστορία της διάσημης κατάσκοπου Τζόαν Στάνλεϊ, της Βρετανίδας που αποκάλυπτε κρατικά μυστικά στους Σοβιετικούς, εργαζόμενη σε μονάδα έρευνας του τρόπου κατασκευής της ατομικής βόμβας. Η Τζόαν Στάνλεϊ καλείται, λοιπόν, να αποκαλύψει στην αστυνομία την εξαιρετικά περιπετειώδη ζωή της και να απολογηθεί για τον έρωτά της με έναν Σοβιετικό κατάσκοπο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ANNA
Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια: 119′
Παραγωγή: Γαλλία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν
Πρωταγωνιστούν: Έλεν Μίρεν, Σάσα Λους, Λουκ Έβανς, Κίλιαν Μέρφι, Λέρα Αμπόβα

Περιπέτεια δράσης του Λικ Μπεσόν, με την πρωτοεμφανιζόμενη Σάσα Λους στον ρόλο της εκθαμβωτικής και επικίνδυνης Άννας

Η πανέμορφη Άννα Πολιάτοβα αναδύεται στον διεθνή χώρο της μόδας, πίσω όμως από τη ρωσική ομορφιά της κρύβονται βαθιά μυστικά που θα την οδηγήσουν στον επικίνδυνο κόσμο της κατασκοπείας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ (THE DEAD DON’T DIE)

Τρόμου, Έγχρωμη, Διάρκεια: 104′
Παραγωγή: ΗΠΑ – Σουηδία, Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους
Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Στιβ Μπουσέμι, Τομ Γουέιτς, Άνταμ Ντράιβερ, Σελίνα Γκόμεζ, Ίγκι Ποπ

Ο πατριάρχης του ανεξάρτητου Αμερικάνικου σινεμά Τζιμ Τζάρμους, επιστρέφει με το χαρακτηριστικό μινιμαλιστικό του στυλ, και υπογράφει μία αναρχική κωμωδία ενήλικου τρόμου.

Βρισκόμαστε σε μια ήσυχη, σχεδόν βουβή πόλη του Σέντερβιλ στην Αμερική, όμως κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Το φεγγάρι τις τελευταίες μέρες φέγγει πολύ έντονα και έχει κατέβει ανεξήγητα χαμηλά. Οι ώρες της ημέρας μπερδεύονται, το φως του ήλιου χάνεται, ενώ τα ζώα συμπεριφέρονται παράξενα. Οι δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις είναι ανησυχητικές και οι επιστήμονες απορούν. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει την κατάρα που θα έρθει να σκεπάσει σύντομα αυτήν τη μικρή πόλη. Οι νεκροί δεν πεθαίνουν. Γίνονται αιμοδιψή ζόμπι και σηκώνονται απ’ τους τάφους τους για να κάνουν άγριες επιθέσεις στους ζωντανούς και να τους φάνε. Οι κάτοικοι της επαρχιακής πόλης πρέπει να παλέψουν για την επιβίωσή τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Τζωρτζίνα Μαργαρίτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα