back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θερμοκρασίες-ρεκόρ στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη με τις θερμοκρασίες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα να σπάνε τα προηγούμενα ρεκόρ σε πολλές χώρες.

Το Παρίσι κατέρριψε επίσης σήμερα νωρίς το ιστορικό 70ετές ρεκόρ ζέστης, με θερμοκρασία 41°C που μετρήθηκε στις 13.42 τοπική ώρα, σύμφωνα με το Météo-France. Δύο περίπου ώρες αργότερα καταγράφηκε θερμοκρασία 42,7°C ενώ προβλέπεται και περαιτέρω άνοδος.

Από την έναρξη των καταγραφών της θερμοκρασίας το 1873, η γαλλική πρωτεύουσα δεν είχε περάσει το όριο των 40°C παρά μία και μοναδική φορά, στις 28 Ιουλίου 1947, με 40,4°C. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι το θερμόμετρο να φθάσει τους 43°C σήμερα, ημέρα παροξυσμού του καύσωνα που ταλαιπωρεί την Γαλλία από την Δευτέρα.

 

Νέο ρεκόρ ζέστης καταρρίφθηκε στην Ολλανδία, όπου η θερμοκρασία έφθασε σήμερα τους 41,7 βαθμούς Κελσίου.

 

Είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην χώρα, όπου ο υδράργυρος δεν έχει ξεπεράσει ποτέ του 40°C.

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας της Ολλανδίας ανακοίνωσε στο Twitter ότι η θερμοκρασία των 41,7°C. μετρήθηκε στο Ντέελεν της ανατολικής Ολλανδίας στις 14.15 τοπική ώρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ, που χρονολογείτο από το 1944, με 38,6°C , καταρρίφθηκε χθες.

 

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ τον Ιούλιο, 36,9°C, μετρήθηκε σήμερα στο Χίθροου.

Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία, η θερμοκρασία ανέβηκε για πρώτη φορά άνω των 41 βαθμών Κελσίου και αναμένεται περαιτέρω άνοδος αργότερα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία DWD. Το νέο προσωρινό ρεκόρ, 41,5 βαθμών Κελσίου, καταγράφηκε στο Λίνγκεν, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα