back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η αναβίωση ενός θερινού σινεμά στην γειτονιά των Ελληνορώσων

Διαβάστε επίσης

Η «Κάρμεν» μετράει τ΄αστέρια ξανά

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Κάρμεν», άναψε, πριν λίγες μέρες, ξανά τους προβολείς του.

Η «Κάρμεν» βρίσκεται στην οδό Κουσιανόφσκι και Παπαδά 40 Ελληνορώσων, κοντά στο μετρό Κατεχάκη.

Την ανακαίνιση και τη διαχείριση έχει αναλάβει η Weird Wave, συνεχίζοντας την επιτυχημένη προσπάθεια αναβίωσης κλασικών κινηματογράφων όπως ο «Άστορ», «Ανδόρα» και το επίσης θερινό «Στέλλα» στην Κυψέλη.

«Ανοίξαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι εντυπωσιακό το πως υποδέχθηκε η γειτονιά την ανακαίνιση του σινεμά» λέει στον Αθήνα 9.84 ο Ανδρέας Κονταράκης, ιδιοκτήτης της εταιρίας διανομής Weird Wave. «Κατά την διάρκεια των εργασιών ο κόσμος ερχόταν και μας ρώταγε πότε θα ανοίξει, μας έλεγαν μπράβο, κάποιες κυρίες έκλαιγαν καθώς τους θύμισε τα φοιτητικά τους χρόνια. Ήρθαν άνθρωποι και από άλλες γειτονιές. Είναι πολύ συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου. Το σινεμά ήταν 15 χρόνια κλειστό, ο χώρος ήταν γεμάτος δέντρα, χρειάστηκε να φέρουμε ειδικό συνεργείο για να τον καθαρίσουμε. Δεν βλέπαμε ούτε πού βρίσκεται η οθόνη. Ευτυχώς όμως ήταν θαυμάσια διατηρημένη. Έχουμε προσέξει πολύ το χώρο. Υπάρχουν δένδρα, λουλούδια. Φτιάξαμε ένα πολύ όμορφο θερινό σινεμά. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε συναισθηματικά απομένει να δούμε αν θα ανταποκριθεί και εμπορικά, έτσι ώστε να είναι ο κινηματογράφος βιώσιμος», καταλήγει ο κ. Κονταράκης.

Βασικός στόχος της εταιρίας είναι  «να ομορφαίνει τα βράδια των Αθηναίων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ταινίες από τον κατάλογό της και όχι μόνο». Πρεμιέρες παρουσία καλλιτεχνών, παιδικές παραστάσεις, προσκλήσεις και πολλές εκπλήξεις» περιμένουν το Αθηναϊκό κοινό.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα