back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λ. Μενδώνη: Προτεραιότητα ο αναβατήρας της Ακρόπολης να λειτουργήσει άμεσα

Διαβάστε επίσης

Μέλημα του υπουργείου Πολιτισμού είναι ο αναβατήρας στην Ακρόπολη, που έχει σταματήσει να λειτουργεί από το Σάββατο το βράδυ, να λειτουργήσει άμεσα, μέχρι την αντικατάστασή του από σύγχρονο μηχάνημα, δήλωσε Λίνα Μενδώνη.

«Οτιδήποτε συμβαίνει στο μνημείο της Ακρόπολης, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, έχει διεθνή αντίκτυπο, αρνητικό στην περίπτωση αυτή, για τη χώρα», τόνισε μιλώντας απόψε στην τηλεόραση του Σκαϊ η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη

«Μονόδρομος η οριστική αντικατάστασή του»

«Πράγματι, χθες το βράδυ το αναβατόριο παρουσίασε βλάβη. Σταμάτησε να λειτουργεί. Ενημερώθηκα αμέσως από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών. Έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ελπίζω ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχω απόλυτη εικόνα τι συμβαίνει. Εχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ελπίζω ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχω απόλυτη εικόνα τι συμβαίνει», δήλωσε η η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα», τόνισε και συνέχισε ότι «Το αναβατόριο τοποθετήθηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 για τα άτομα που θα επισκέπτονταν την Αθήνα και είχαν κινητικά προβλήματα. Ήδη έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Το πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας έχει “γεράσει”. Αυτό, το οποίο φαίνεται ότι είναι μονόδρομος, είναι η οριστική αντικατάστασή του από ένα σύγχρονο μηχάνημα. Αυτό καταλαβαίνετε ότι είναι αρκετά χρονοβόρ».

«Θέλω να πιστεύω ότι αύριο, μέσα στην ημέρα, θα μπορέσουμε να δώσουμε τα βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν, ώστε προσωρινά να λειτουργήσει με απόλυτη ασφάλεια ο υπάρχων ανελκυστήρας -το τονίζω- και να δούμε στη συνέχεια πώς θα δρομολογήσουμε τη μόνιμη λύση ενός σύγχρονου αναβατορίου», υπογράμμισε.

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μην απογοητευθούν οι επισκέπτες. Όμως επαναλαμβάνω, η όποια λύση, πρέπει πρωτίστως να είναι απολύτως ασφαλής», κατέληξε η κ. Μενδώνη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα