back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Πράσινοι και CDU ισοψηφούν στο 29%

Διαβάστε επίσης

Το κόμμα των Πρασίνων θα εξασφάλιζε ίσο ποσοστό ψήφων με την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) εάν διεξάγονταν μεθαύριο βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, κατέδειξε δημοσκόπηση η οποία μεταδόθηκε χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Deutschlandtrend για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD, οι Πράσινοι και η CDU θα ισοψηφούσαν στο 26% εάν οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν την Κυριακή.

Το ποσοστό του οικολογικού κόμματος παρέμεινε αμετάβλητο από τον περασμένο μήνα, ενώ το μείζων κόμμα της κυβέρνησης του «μεγάλου συνασπισμού» μπόρεσε να ανακτήσει μια εκατοστιαία μονάδα.

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αύξησε το ποσοστό του στο 14%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είδαν το δικό τους ποσοστό να υποχωρεί περαιτέρω στο 12%.

Το φίλα προσκείμενο στις επιχειρήσεις κόμμα των Φιλελεύθερων (FDP) παρέμεινε στο 8%, ενώ το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) υπέστη απώλεια μίας εκατοστιαίας μονάδας, συγκεντρώνοντας το 7% των προθέσεων ψήφου.

Κατά τη δημοσκόπηση, μόλις το 32% του εκλογικού σώματος δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο· τα δύο τρίτα του δείγματος αντιθέτως κρίνουν αρνητικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα