back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προειδοποίηση Τραμπ προς Ευρώπη: Θα αφήσουμε ελεύθερους τους τζιχαντιστές

Διαβάστε επίσης

Νεά προειδοποίηση προς την Ευρώπη απηύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόμαλντ Τραμπ, σημειώνοντας  ότι εάν δεν επαναπατρίσουν υπηκόους τους που πολέμησαν στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, θα βρεθούν αντιμέτωπα με την προοπτική να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν μόνοι τους στις πατρίδες τους.

«Έχουμε χιλιάδες μαχητές του ΙΚΙΛ που θέλουμε η Ευρώπη να πάρει πίσω και θα δούμε αν θα το κάνει, αν δεν το κάνει πιθανόν θα χρειαστεί να τους αφήσουμε ελεύθερους [και να γυρίσουν] στην Ευρώπη», είπε ο Ρεπουμπλικάνος σε δημοσιογράφους χθες, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο μιας παλιότερης ονομασίας του ΙΚ, που ήταν Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στον Λεβάντε.

Οι τζιχαντιστές στους οποίους αναφερόταν ο αμερικανός πρόεδρος κρατούνται στη Συρία από την κουρδοαραβική συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον. Οι συνομιλίες για τον επαναπατρισμό τους σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποτελματωθεί, διότι πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θέλουν ή διστάζουν να τους επαναπατρίσουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα