back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία με…γκρίζο σπρώξιμο

Διαβάστε επίσης

Η Ισπανία επικράτησε της Τουρκίας με 58-54 στον τελικό του Eurobasket Εφήβων, που διεξήχθη στον Βόλο και α νέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκε η Εθνική ομάδα Εφήβων της Ισπανίας, η οποία επικράτησε της Τουρκίας με 58-54 στον τελικό του Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη στον Βόλο.

Οι Ίβηρες παρότι βρέθηκαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να χάνουν με 31-23, στο δεύτερο μέρος γύρισαν το παιχνίδι και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Τουρκία. Το 23-31 έγινε 42-43 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με την Ισπανία στα τελευταία λεπτά να αποδεικνύεται ψυχραιμότερη και να φτάνει στη νίκη.

Η τουρκική ομάδα έχει δικαιολογημένα παράπονα από τους διαιτητές που σε δύο πεντακάθαρες φάσεις στο τελευταίο δίλεπτο, έδωσαν ανάποδα σφυρίγματα, δίνοντας την μπάλα στους Ισπανούς. Δόθηκε φάουλ σε καθαρή τάπα του Μπόνα και στη συνεχεία δεν καταλογίστηκε πασιφανές μπρος-πίσω των Ισπανών στο 57-55, 9’’ πριν το τέλος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ισπανία ήταν ο Γκαρούμπα, ο οποίος δεν λάθεψε στις κρίσιμες βολές στο τέλος του αγώνα και έδωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στους Ιβηρες. Πρώτος για τους νικητές ήταν ο Σαντιάγκο Αλντάμα με 23 πόντους, ενώ ο Γκαρούμπα είχε 11 πόντους. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μουσταφά Κουρτουλντούμ με 19 πόντους.

Απόστολος Βαξεβανέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα