back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε ελεύθερη πτώση οι αγορές

Διαβάστε επίσης

Στις 851,20 μονάδες, αποδυναμωμένος κατά 3,83% έκλεισε ο Γ.Δ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η σημερινή ήταν η τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση με το ΧΑ να χάνει με συνοπτικές διαδικασίες σχεδόν 50 μονάδες, χάνοντας το κρίσιμο επίπεδο των 860 μονάδων. Στο τριήμερο, ο τραπεζικός δείκτης βρέθηκε από τις 828 μονάδες στις 723 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες που ξεπέρασαν το 12,6%.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινούνται και οι μεγαλύτερες διεθνείς κεφαλαιαγορές, με πρώτη τη Ουόλ Στριτ η οποία σημειώνει κατά στη σημερινή συνεδρίαση υποχώρηση 500 μονάδων.

Αιτία των αναταράξεων αποτελεί η απόφαση της Κίνας να επιτρέψει την υποχώρηση της ισοτιμίας του νομίσματός της στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών, ως απάντηση στην κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει την προηγούμενη Πέμπτη νέους δασμούς της τάξης του 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολ.

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών του πλανήτη τις τελευταίες ημέρες έχει θορυβήσει τους επενδυτές που ανησυχούν για τον κίνδυνο η εμπορική διένεξη των τελευταίων μηνών να εξελιχθεί σε συναλλαγματικό πόλεμο εκτροχιάζοντας την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Νewsroom Aθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα