back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση 52 χιλιομέτρων ανατολικά του Ντενιζλί, στην Τουρκία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το εστιακό βάθος του σεισμού καταγράφηκε στα εννέα χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα σπίτι έχει καταρρεύσει, καθώς και η οροφή του αεροδρομίου Τσαρντάκ στην περιοχή Ντενιζλί.

«Κατέρρευσαν σκεπές, υπήρξαν μεγάλες ρωγμές, κάποια σπίτια κατέρρευσαν», δήλωσε η δήμαρχος του Μποζκούρτ, η Μπιρσέν Τσελίκ στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. «Δεν υπάρχει νεκρός, δεν υπάρχει σοβαρά τραυματίας», πρόσθεσε.

«Οι πρώτες πληροφορίες που λάβαμε δεν κάνουν λόγο για νεκρούς ούτε για καταρρεύσεις μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο επικεφαλής της AFAD για την περιοχή του Ντενιζλί, ο Αλί Ετίζ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Οζμάν Ζολάν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.

Λίγα λεπτά μετά από τον μεγάλο σεισμό στα social media ανέβηκαν εικόνες από τον σεισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΝΤV υπάρχουν κατεστραμμένα κτίρια, κυρίως παλιά σπίτια και εγκλωβισμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταγραφεί σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή της Τουρκίας. Η δόνηση αυτή καταγράφηκε στις 14:19, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Το πρωί της Πέμπτης, σεισμός 4,8 Ρίχτερ, σημειώθηκε στα βορειοανατολικά της Σάμου, στα τουρκικά παράλια.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα