back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Δύο παιδικές χαρές «κόσμημα» και πρότυπο ασφάλειας λειτουργούν εδώ και λίγο καιρό μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, στο πλαίσιο της ανακατασκευής τους που έγινε από τον δήμο Αθηναίων.

Οι νέες Παιδικές Χαρές, είναι όμορφες, ασφαλείς, με τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, έχουν εκ βάθρων ανακατασκευασθεί και επιστρέφουν φτιαγμένες με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, κατάλληλες και απολύτως προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες.
Σχεδιασμένες από την αρχή σύμφωνα με τα τελευταία διεθνή πρότυπα, στις οποίες μαλιστα υλοποιούνται ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

[su_slider source=”media: 118675,118674,118673,118672,118671,118670,118669,118668,118667″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Πόλος έλξης οι παιδικές χαρές της Τεχνόπολης

Οι παιδικές χαρές βρίσκονται από την πλευρά της οδού Περσεφόνης και είναι πιστοποιημένες, σύμφωνα με τα αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας για τα παιδιά.

Η μικρότερη που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την είσοδο της Τεχνόπολης είναι κατάλληλη για νήπια, ενώ η διπλανή της για μεγαλύτερα παιδιά, καθώς διαθέτει διαδραστικά παιχνίδια, οπως σκοινάκια ανάβασης και κλειστού τύπου υπέερτσουλήθρα.

Οι δύο ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές της Τεχνόπολης φαίνεται πως αποτελούν πόλο έλξης για γονείς, που μπορούν να αφήνουν τα παιδιά να περνούν 2-3 ώρες στο αγαπημένο τους μέρος.

Η κυρία Ολγα, θεία του 6 χρόνου Δημήτρη, μας είπε χαρακτηριστικά ότι, «μετά από την ανακατασκευή των παιδικών χαρών έρχονται σε καθημερινή βάση μαζί με τον μικρό που απολαμβάνει το παιχνίδι με τις ώρες. Αμέσως μετά, απολαμβάνω και εγώ τον καφέ μου στον πανέμορφο χώρο της Τεχνόπολης».

Μπρούλιας: Οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά ένα καλύτερο περιβάλλον

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ανακοίνωσε ότι, έως το τέλος του έτους οι ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές θα φτάσουν περίπου τις 60, συμπεριλαμβανομένων και των δυο της Τεχνόπολης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα εκκρεμεί η πάραδοση άλλων 16, που αναμένεται να γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2020.

Οι παιδικές χαρές, πρόσθεσε, αποτελούν χώρο συνάθροισης των μικρών πολιτών μας, συμβάλλουν στη κοινωνικοποίησή τους, αποτελούν χώρους ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού από τις σχολικές τους υποχρεώσεις. «Σε αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε, «οφείλουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο περιβάλλον από κάθε άποψη και να συμβάλλουμε μέσω αυτού στη γενική διαπαιδαγώγησή τους».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα