back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ βόρεια της Κρήτης

Διαβάστε επίσης

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε τρία λεπτά πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας βόρεια της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα στις 10:57 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 296 Χλμ. ΝΑ της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 68 Χλμ. Β του Αγ. Νικολάου. «Το καθοριστικό του στοιχείο είναι το (σ.σ. εστιακό) βάθος του», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο  ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, τονίζοντας ότι είναι «αρκετά μεγάλο».  «Το χαρακτηριστικό αυτών των σεισμών είναι ότι γίνονται μία και έξω, δηλαδή δεν θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία». Επίσης τόνισε ότι  ο σεισμός «δεν έχει καμία σχέση με το ηφαίστειο της Σαντορίνης».

Σύμφωνα με τον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης Αρχιπύραρχο Νικόλαο Λαγουδάκη, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν δέχτηκαν την οποιαδήποτε κλήση μετά το πέρας του σεισμού.

Ενημέρωσε παράλληλα το ΑΠΕ πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για τυχόν πυρκαγιά, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου για την Πολιτική Προστασία με θέμα την ετοιμότητα για πρόληψη πυρκαγιών και προγραμματισμό δράσεων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα