back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

5 νεκροί και 100 τραυματίες από κεραυνούς στην Πολωνία

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι -ανάμεσά τους και δύο παιδιά – έχασαν τη ζωή τους από κεραυνούς στην οροσειρά Τάτρα που απλώνεται κατά μήκος των συνόρων της Πολωνίας με τη Σλοβακία.

Άλλα εκατό άτομα τραυματίστηκαν, ορισμένα σοβαρά με βαριά εγκαύματα ή τραύματα στο κεφάλι, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, διευκρίνισε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης της Πολωνίας Γιαν Κρζιστόφ.

Οι περισσότεροι τραυματίες χτυπήθηκαν από κεραυνούς στην περιοχή του όρους Γκέβοντ. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του εθνικού πάρκου Τάτρας, που μίλησε στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, οι αστραπές έπληξαν έναν σταθμό που χρησιμοποιούν οι τουρίστες κατά την ανάβασή τους προς την κορυφή.   Ο κεραυνός έπληξε και έναν μεγάλο μεταλλικό σταυρό που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Γκέβοντ, ενώ μια μεγάλη ομάδα τουριστών βρισκόταν στην περιοχή.

Αυτόπτης μάρτυς δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι η καταιγίδα με τους κεραυνούς χτύπησε ξαφνικά και τίποτε δεν την προμήνυε καθώς ο ουρανός ήταν καθαρός το πρωί. «Κανείς δεν περίμενε να ξεσπάσει μια τέτοια ξαφνική καταιγίδα. Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να την προβλέψεις», είπε ο Μοραβιέτσκι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα