back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εθελοντές δύτες καθαρίζουν τον ελληνικό βυθό

Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι

Η εθελοντική ομάδα We Dive We Clean έκλεισε 6 χρόνια δράσης καθαρίζοντας τους ελληνικούς βυθούς. Οι εθελοντές δύτες έχουν ανασύρει τουλάχιστον 58 τόνους στερεών απορριμμάτων πραγματοποιώντας 161 δράσεις σε 37 περιοχές της χώρας μας κυρίως λιμάνια.

We Dive We Clean

«Σκοπός των δράσεων μας είναι τόσο ο καθαρισμός του βυθού από πάσης φύσεως ξένα αντικείμενα, όσο και η ανάδειξη του προβλήματος και η ευαισθητοποίηση των πολιτών λέει στον Αθήνα 9.84, ο ιδρυτής της ομάδας Χρύσανθος Χόρμπας. «Έχουμε βρει τα πάντα στο βυθό της θάλασσας. Λάστιχα, μπαταρίες αυτοκινήτων, πλαστικά, κουτάκια αλουμινίου, γυάλινες συσκευασίες, σωλήνες, χαλιά. Τα λιμάνια είναι πολύ πιο επιβαρυμένα από ότι οι παραλίες. Θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες αλιείς για την σωτηρία των θαλασσών μας».

«Τα έξοδα για τις δράσεις μας, προέρχονται από τα μέλη της ομάδας μας και χορηγίες ιδιωτών σε εξοπλισμό ειδικό, που χρειαζόμαστε» προσθέτει ο κ. Χόρμπας. «Οι τοπικές αρχές μας βοηθούν καθώς ο όγκος των απορριμμάτων, που ανασύρουμε είναι τέτοιος που δεν μπορούμε να τον διαχειριστούμε μόνοι μας».

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της οικολογικής συνείδησης των Ελλήνων

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα