back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“Όχι” δικαστηρίου της Σκωτίας σε προσφυγή κατά της απόφασης Τζόνσον

Διαβάστε επίσης

Δικαστήριο της Σκωτίας απέρριψε προσωρινά το αίτημα για μπλοκάρισμα της απόφασης του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει πρόωρα τις εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων.

Αυτή η απόφαση του βρετανού πρωθυπουργού δεν αφήνει στους βουλευτές περιθώρια κινήσεων για αποτροπή ενός Brexit χωρίς συμφωνία και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία.

Το δικαστήριο, ωστόσο, θα προχωρήσει σε ακρόαση των επιχειρημάτων των δύο πλευρών την επόμενη Τρίτη, ώστε να μπορέσει να λάβει τελική απόφαση.

Πριν από λίγες ημέρες, η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε την πρόταση του Τζόνσον για την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου από τα μέσα Σεπτεμβρίου ως τις 14 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας του Brexit.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι το Λονδίνο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, είτε επιτευχθεί συμφωνία είτε όχι, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση μέρους του βρετανικού λαού, αλλά και της αντιπολίτευσης η οποία σκόπευε να επιδιώξει να περάσει τροπολογία που θα απέτρεπε ένα άτακτο Brexit. Φυσικά, το περιορισμένο διάστημα κατά το οποίο θα λειτουργεί η Βουλή, έπειτα από την κίνηση του πρωθυπουργού, αφήνει ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης.

Δομίνα Διαμαντοπούλου  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα