back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Δένδιας: Ταραξίας της νοτιοανατολικής Μεσογείου η Τουρκία

Διαβάστε επίσης

«Ταραξία» της περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου χαρακτήρισε την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η Τουρκία λειτουργεί ως ο ταραξίας της περιοχής και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας και με αφορμή τις παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και το τελευταίο περιστατικό με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φωτογραφήθηκε μπροστά από χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο.

 

«Τα σύνορα των κρατών δεν καθορίζονται με όποιο χάρτη αλλά βάσει του διεθνούς δικαίου»

«Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, η Τουρκία παραβιάζει και την κυριαρχία και τα δικαιώματα της Κύπρου, τα σύνορα των κρατών δεν καθορίζονται με όποιο χάρτη αλλά βάσει του διεθνούς δικαίου. Εκστρατείες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να μεταβάλουν τη διεθνή νομιμότητα απλά εδραιώνουν την εικόνα της Τουρκίας ως παραβάτη. Απομονώνεται η Τουρκία και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους ακολουθήσουμε ούτε σε βαλκανοποίηση της περιοχής ούτε σε μία τακτική επαρχιωτισμού. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως ο ταραξίας της περιοχής και δεν θα τους ακολουθήσουμε σε έναν τέτοιο κατήφορο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.

Αναφορικά με το αν προβλέπεται συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο κ. Δένδιας είπε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα