back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αφιέρωμα της FIBA στους τρεις σωματοφύλακες της Εθνικής

Διαβάστε επίσης

Αφιέρωμα στους «τρεις σωματοφύλακες» της εθνικής Ελλάδας, όπως αποκαλεί τους Παπανικολάου, Σλούκα και Μάντζαρη, φιλοξενεί η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας-FIBA.

Oι τρεις διεθνείς ήταν μαζί από παιδιά, κατέκτησαν παρέα τους back to back τίτλους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων το 2008 και το Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών το 2009. Επίσης κατέκτησαν και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο εφήβων στη Νέα Ζηλανδία το 2009.

Οι τρεις Έλληνες διεθνείς, στο δρόμο προς το βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών, στην Κίνα, μιλούν για τους δεσμούς φιλίας που τους ενώνουν, την αγάπη τους στην εθνική ομάδα και το όνειρό τους να πετύχουν κάτι εξαιρετικό στην Κίνα.

Κώστας Παπανικολάου: «Ήμουν ένας από τους τυχερούς που έζησαν μεγάλες στιγμές με την Εθνική από μικρή ηλικία. Κέρδισα μετάλλια και πριν 10 χρόνια τερματίσαμε δεύτεροι στη Νέα Ζηλανδία. Ελπίζω αυτό να γίνει μία καλή επέτειος για εμάς και να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό. Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά είμαστε πραγματικά μία οικόγενεια. Μπορεί να το δει αυτό κάποιος στις στιγμές μας εντός και εκτός παρκέ. Έχουμε πάντα γέλια, διασκεδάζουμε. Αυτό μας βοηθά να εκφράσουμε τους εαυτούς μας. Είμαι τυχερός και περήφανος που είμαι μέλος αυτού του γκρουπ παικτών».

Βαγγέλης Μάντζαρης: «Ποτέ δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που άκουσα τον Εθνικό Ύμνο με αυτή την φανέλα. Ποτέ δεν ξεχνάς τις πρώτες φορές που παίζεις για την Εθνική ομάδα».

Κώστας Σλούκας: «Ήταν το πρώτο επίτευγμα. Με βοήθησε να συνεχίσω και να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για να βρεθώ στην θέση που ήταν τα είδωλά μου. Όπου και να φτάσεις ως επαγγελματίας, οι εμφανίσεις και οι στιγμές με την Εθνική παραμένουν πάντα σε ξεχωριστή θέση στο βιβλίο των αναμνήεσών σου».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα