back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία για τον Αμαζόνιο στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση στο πάρκο Ριζάρη και πορεία προς την πρεσβεία της Βραζιλίας, για την διάσωση του Αμαζονίου, θα πραγματοποιήσουν περιβαλλοντικές οργανώσεις την Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019 στις 10:00 το πρωί. Την ανοιχτή διοργανώνει η Extinction Rebellion με τη συμμετοχή και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους στο διαδίκτυο αναφέρουν:

«Με την υποσχέση ότι θα μας οδηγήσει σε μια πορεία μη αναστρέψιμης κλιματικής αλλαγής, η Βραζιλιάνικη κυβέρνηση του Προέδρου Bolsanaro αποτελεί άμεση απειλή για τη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη. Ο Αμαζόνιος συνεχίζει να καίγεται και κάθε λεπτό η ελπίδα να διατηρήσουμε τη ζωή χάνεται μαζί του. Το δάσος του Αμαζονίου είναι ένα από τα θεμελιώδη συστήματα υποστήριξης της ζωής στον πλανήτη μας.

H Extinction Rebellion καλεί τις κυβερνήσεις της Βραζιλίας και της Παγκόσμιας Οργάνωσης να ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για τις συνέπειες της εκμετάλλευσης του τροπικού δάσους και να ΔΡΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ για την όποια δυνατή διάσωση και αποκατάστασή του, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ πορευόμενες με αλληλεγγύη στους αυτόχθονες του δάσους.

Πρόκειται για μια μη βίαιη, ανοιχτή διαμαρτυρία και απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ταυτότητας και εθνικότητας. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε και να τηρήσετε τον μη βίαιο χαρακτήρα της δράσης.

Θα παρελάσουμε από το Πάρκο Ριζάρη προς τη Πρεσβεία της Βραζιλίας και θα τελειώσουμε την διαμαρτυρία εκεί.
Φορέστε κατά προτίμηση άνετα ρούχα που δεν φοβάστε να λερωθούν, μπορείτε να φέρετε μπογιές προσώπου και νερό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα