back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λ. Μενδώνη: Προσβλητική η εικόνα του Βρετανικού Μουσείου

Διαβάστε επίσης

Έλληνες επισκέπτες φωτογράφισαν μούχλα και υγρασίατο στο Βρετανικό Μουσείο  στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

 

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Cretapost, είναι τραβηγμένες από κατοίκους του νομού Ηρακλείου που πρόσφατα επισκέφθηκαν το μουσείο. Όπως καταγγέλλουν, αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα και αράχνες.

 

Λ. Μενδώνη: Εξαιρετικά προσβλητική εικόνα

 

«Εξαιρετικά προσβλητική» έναντι των εκθεμάτων των Γλυπτών του Παρθενώνα, χαρακτηρίζει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την κατάσταση που επικρατεί στο Βρετανικό Μουσείο. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων: «Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».

Τι απαντά το Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο υποστήριξε τότε με γραπτή του δήλωση ότι: «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί». Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα