back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει λόγος πανικού από την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει λόγος πανικού ή αποσταθεροποίησης της αγοράς, δήλωσε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε ερώτηση για την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου μετά τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία.

Όπως διευκρίνησε ο υπουργός, με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν αποθέματα ασφαλείας καυσίμων, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε απόψε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, και μέλη του ΔΣ του συνδέσμου, με αντικείμενο συζήτησης μεταξύ άλλων, τα ενεργειακά.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός υπογράμμισε πως τα θέματα της ατζέντας της συνάντησης ήταν :«Απελευθέρωση και εκσυγχρονισμός της αγοράς ενέργειας, επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, αντιμετώπιση με ριζικό τρόπο του ζητήματος των χρήσεων γης.
Στη συνέχεια τόνισε τα τρία σημεία συμφωνίας με τον ΣΕΒ:
– Πρώτον: μαζί με την διάσωση της ΔΕΗ που είναι κομβικής σημασίας, πρέπει να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του ενεργειακού τοπίου,
– Δεύτερον: χωρίς επιτάχυνση των περιβαλοντικών αδειδοτήσεων που είναι δουλειά του δικού μας υπουργείου, δεν μπορεί να υποστηριχθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και
– Τρίτον: θα προχωρήσουμε παράλληλα με δραστικό τρόπο στο ζήτημα των χρήσεων γης, των ειδικών χωρικών σχεδίων, προκειμένου με όλους τους τρόπους και από όλες τις πλευρές να δείξουμε συνολικά ότι η χώρα είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, που είναι προϋπόθεση για νέες δουλειές και για προκοπή ιδιαίτερα των ασθενέστερων συμπολιτών μας».
Από πλευράς του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής που βοηθούν την επιχειρηματικότητα και πρόσθεσε:

«Με τον υπουργό είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση που αφορά στα θέματα της παραγωγής, της χωροταξίας και εν γένει της ευστάθειας της αγοράς ενέργειας, που είναι πολύ βασική για τη βιομηχανία. Η συνεργασία θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι εδώ για να κάνουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Βασική προϋπόθεση είναι η συνεργασία μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Το 50% της οικονομίας, είναι η ψυχολογία. Θεωρούμε ότι η ψυχολογία είναι θετική. Οι επιχειρήσεις είναι αυτές που δημιουργούν πλούτο και ο πλούτος διανέμεται ανάλογα με τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης. Προϋπόθεση είναι να δημιουργηθεί ο πλούτος και οι επιχειρήσεις με τις επενδύσεις τους, με τις θέσεις εργασίας, τον δημιουργούν».
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η σύσταση μεικτής επιτροπής για την προώθηση λύσεων στα θέματα της βιομηχανίας.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα