back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου – Στο «μικροσκόπιο» η εγχώρια αγορά καυσίμων

Διαβάστε επίσης

Η μικρή υποχώρηση που σημειώθηκε χθες, παρά την «εκτόξευση» που παρατηρήθηκε τη Δευτέρα στην τιμή του πετρελαίου, δημιουργεί την αισιοδοξία πως οι τιμές δεν θα πάρουν την ανιούσα, μετά την διεθνή αναταραχή που προκάλεσε η επίθεση με drones καταστρέφοντας τις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Σήμερα στις ασιατικές αγορές αποκλιμάκωθηκαν εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου, με την τιμή του μπρεντ να μειώνεται κατά 6,5% και του αμερικανικού αργού κατά 5,7% σε σχέση με τη Δευτέρα.

Στην εγχώρια αγορά κυβέρνηση και πετρελαϊκές εταιρίες εμφανίζονται καθυσηχαστικές για τις τιμές των καυσίμων. “Αύξηση τιμής στα καύσιμα σήμερα, δεν δικαιολογείται. Τα αποθέματα έχουν αγοραστεί στις παλαιότερες τιμές”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακόπτοντας παράγοντες τις λιανικής πώλησης που έκαναν λόγο για ανατιμήσεις λόγω των διεθνών εξελίξεων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι διεξάγονται έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων, για την αποφυγή κρουσμάτων αισχροκέρδειας. “Πολλά πρατήρια απορρόφησαν την αύξηση του 1 και 1,5 λεπτού το λίτρο”, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα