back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε δύο υπό κατάληψη κτίρια στην πλατεία Βάθη – Σε οργανωμένες δομές μεταφέρονται 230 μετανάστες

Διαβάστε επίσης

Συνολικά 230 άνθρωποι, ανάμεσά τους 70 παιδιά απομακρύνθηκαν κατά την επιχείρηση εκκένωσης που ποραγματοποποίησε η αστυνομίασε  δύο υπό κατάληψη κτιρία στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Σουρμελή, Αχαρνών και Μάγερ στην πλατεία Βάθη.

Πρόκειται κυρίως για Αφγανούς, Κούρδους και Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρονται σταδιακά στη διεύθυνση Αλλοδαπών για εξακρίβωση στοιχείων και σύμφωνα με την Αστυνομία, στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για όπλα και ναρκωτικά, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ευρήματα. 

Το ένα κτίριο, πρώην σχολείο, ανήκει εξ ημισείας στο δημόσιο και σε ιδιώτη και τελούσε υπό κατάληψη από το 2016.  Το δεύτερο ανήκει σε ιδιώτη και είχε δοθεί εισαγγελική εντολή για την εκκένωσή του. 

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης, συνεργεία του δήμου Αθηναίων θα προχωρήσουν στον καθαρισμό των κτιρίων και θα τα ασφαλίσουν. 

Το σημείο απασχόλησε στο παρελθόν 4 φορές την αστυνομία για σοβαρά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών. Πλέον 6 κτίρια έχουν εκκενωθεί από τα 11 για τα οποία έχουν υποβληθεί μηνύσεις ενώ συνολικά στην Αθήνα 48 κτίρια βρίσκονται υπό κατάληψη. 

 

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα