back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συχνότερα δρομολόγια στο μετρό υπόσχονται υπ. Μεταφορών και ΣΤΑΣΥ

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών του Μετρό και του ΗΣΑΠ με πιο συχνά δρομολόγια υπόσχονται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, έως το τέλος του 2019, συχνότητα των δρομολογίων του Μετρό θα είναι ανά τέσσερα λεπτά, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Υποδομών και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Ενίσχυση δρομολογίων

Η ενίσχυση των δρομολογίων του Μετρό αποτελεί προτεραίοτητα για το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να μειωθεί ο μέσος όρος του χρόνου διέλευσης των συρμών από τους σταθμούς, χρόνος ο οποίος τους καλοκαιρινούς μήνες κυμαινόταν μεταξύ 8 και 10 λεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η ενίσχυση των δρομολογίων με περισσότερους συρμούς δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς δεκάδες συρμοί του παραμένουν ακινητοποιημένοι λόγω βλαβών.

Αλλαγές και στους συρμούς του Ηλεκτρικού

Η συχνότητα των δρομολογίων θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα ανάταξης του τροχαίου υλικού με στόχο να ενισχυθεί έως το τέλος του έτους ο στόλος με ακόμη τέσσερις συρμούς.

Ήδη κατά περίπου ένα λεπτό έχει βελτιωθεί ο χρόνος διέλευσης των συρμών στους ΗΣΑΠ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τη συχνότητα των δρομολογίων να ανέρχεται πλέον στα πέντε λεπτά, έπειτα από την καλοκαιρινή περίοδο.

Βλάβες και προβλήματα

Από το σύνολο των 66 συρμών που εξυπηρετούν τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, 24 είναι εκτός λειτουργίας με βλάβες.

Με τα υπάρχοντα στοιχεία της ΣΤΑΣΥ, στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, δρομολογούνται σε καθημερινή βάση 16 και 18 συρμοί αντίστοιχα, με τρία τρένα να βρίσκονται σε κατάσταση εφεδρείας σε περίπτωση που προκύψουν βλάβες.

Η διέλευση των συρμών γίνεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε συντομότερο χρονικό διάστημα, το οποίο ανέρχεται σε τέσσερα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα στη γραμμή 2 και σε τέσσερα λεπτά και 30 δευτερόλεπτα στη γραμμή 3. Στόχος του υπουργείου και της εταιρείας είναι η εικόνα αυτή να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα