back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση

Διαβάστε επίσης

Με διάθεση συναίνεσης για δημιουργικό διάλογο, που σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λευκή επιταγή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης προσέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, καθώς -όπως τονίζουν κομματικές πηγές- πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή της πολιτικής διαδικασίας και αποκορύφωμα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που ξεκίνησε επί των ημερών του με στόχο τον εκδημοκρατισμό των θεσμών και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η διάρκεια των συζητήσεων στη Βουλή θα έπρεπε να μην περιοριστεί χρονικά στον ένα μήνα, θεωρώντας πως δεν ταιριάζει ο χαρακτήρας της «προχειροδουλιάς» σε μια τόσο σημαντική διαδικασία.

Εντός της ημέρας ο κεντρικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος, αναμένεται να δώσει το στίγμα των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα για την ψήφο των αποδήμων, στο οποίο θα αναφερθεί, η Κουμουνδούρου έχει ήδη ανακοινώσει πως θα καταθέσει ξεχωριστή πρόταση νόμου από αυτή της κυβέρνησης.

Σε σημείο αντιπαράθεσης, όπως άλλωστε φάνηκε και από την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, αναμένεται να εξελιχθεί το θέμα της προεδρικής εκλογής, για το οποίο η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η εκλογή του επόμενου προέδρου της δημοκρατίας μπορεί να επιτευχθεί με τις ψήφους 151 βουλευτών. Ήδη στο ζήτημα αυτό είχε τοποθετηθεί και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας από τη ΔΕΘ χαρακτηρίζοντας «θεσμικό ατόπημα» την θέση του κυβερνώντος κόμματος στην συγκεκριμένη αλλαγή.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα