back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Απόσυρση επιπλέον παρτίδων φαρμάκων που περιέχουν ρανιτιδίνη

Διαβάστε επίσης

Γενικεύεται η απόσυρση φαρμάκων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη και θεωρούνται ύποπτα για την παρουσία καρκινογόνου ουσίας νιτροζαμίνη.

Έπειτα από την απαγόρευση της κυκλοφορίας του γνωστού φαρμάκου Ζαντάκ και του γενόσημου φαρμάκου Ρανιτιντίν, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την Τρίτη την απαγόρευση επιπλέον παρτίδων των φαρμάκων Ζουρφίξ και Ζολιντέν.

Η απαγόρευση αφορά διάθεση περίπου 90 παρτίδων των φαρμάκων που περιέχουν την ουσία ρανιτιδίνη του παραγωγού UNION QUIMICA PHARMACEUTICA (UQUIFA), παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας του συγκεκριμένου παραγωγού για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ.

Η UQUIFA, με έδρα την Ισπανία, προμηθεύει τα προϊόντα της σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, προμηθεύει την πρώτη ύλη (ρανιτιδίνη) σε 11 εταιρείες, για την παραγωγή γενοσήμων, οι οποίες προχωρούν και σε ανάκληση με απόφαση ΕΟΦ. Πρόκειται για τις: Lyofin (Zurfix) και Uni-pharma (Zoliden), με 4 και 1 παρτίδες φαρμάκων αντίστοιχα στην Ελλάδα. Όπως επίσης και στις: Medical Pharmaquality Φαρμακευτική (Tupast), Bros Φαρμακευτική (Restopon), Vocate Φαρμακευτική (Narigen), Demo (Epadoren), Ανφάρμ Ελλάς (Nipodur), Rafarm (Verlost), Help (Ptinolin), SJA Pharm (Lomadryl) και Νόρμα Ελλάς (Bindazac).

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα