back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ. Βορίδης: «Αντί να σιωπήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν και υποδείξεις»

Διαβάστε επίσης

«Αντί να χαρούν που καταφέραμε να εξαιρέσουμε ένα τεράστιο κομμάτι των εξαγωγών μας στις ΗΠΑ από την επιβολή δασμών, αντί να αναγνωρίσουν το τεράστιο πλεονέκτημα που δημιουργείται για τα συγκεκριμένα προϊόντα, δήθεν στεναχωριούνται για τα υπόλοιπα», απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης στην ανακοίνωση του Τομεάρχη για αγροτικά θέματα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη.

Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών ήταν το αποτέλεσμα της επιβολής δασμολογικών αντιποίνων στην ΕΕ από την αμερικανική κυβέρνηση που θα πλήξουν συγκεκριμένα ελληνικά προϊόντα.

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι:«Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην λογική του να διαπραγματευθούν για εμάς οι Ευρωπαίοι και λέει τώρα ότι έπρεπε να περιμένουμε το αποτέλεσμα εκείνης της διαπραγμάτευσης που είναι σε όλους γνωστό, δηλαδή 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δασμούς. Συνεπώς, θα είχαν επιβληθεί δασμοί σήμερα και στο ελαιόλαδο και στις βρώσιμες ελιές».

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι: «Αυτοί που δεν είχαν αποτολμήσει να ζητήσουν την εξαίρεση για οποιοδήποτε προϊόν, όταν εμείς είχαμε ζητήσει την εξαίρεση των ροδάκινων, της κομπόστας και των κερασιών».

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα