back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Μπουρίνι στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Νέο κύμα αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα σήμερα Παρασκευή. Σύμφωνα με την  Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Κυκλοφοριακά προβλήματα σε όλο το λεκανοπέδιο, λόγω και της σφοδρή χαλαζόπτωσης

Σημαντικότερες δυσκολίες στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, στον Κηφισό, την Κηφισίας, την Κατεχάκη, τη Βουλιαγμένης και Ηλιουπόλεως, την άνοδο της Συγγρού, την Πειραιώς και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Στην Αττική οι πρωινές νεφώσεις αυξήθηκαν και μετατράπηκαν σε ισχυρή βροχή ενώ αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες, οι οποίες αργά τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και στη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνεόυν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Έυβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στη Θεσσαλία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους  βορειοδυτικούς 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο

Αύριο Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο, νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια σε ανατολικών διευθύνσεων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το μπουρίνι …shelf cloud

Χθες έντονο μπουρίνι διάρκειας περίπου 15 λεπτών έπληξε την Αττική είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής καταιγίδας, στον ουρανό της Αττικής εμφανίστηκε ένα εντυπωσιακό σύννεφο με την ονομασία shelf cloud. Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα. Το εντυπωσιακό σύννεφο έγινε ορατό σε αρκετές περιοχές της Αθήνας.

Το Meteo δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό βίντεο που παρουσιάζεται η εξέλιξη της καταιγίδας αυτής από την μετεωρολογική κάμερα που βρίσκεται εγκατεστημένη στις εγκαταστάσεις του ΕΑΑ στην Πεντέλη. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποτυπώνεται η ισχυρή καταιγίδα.

Πάνω από 7.000 κεραυνοί

Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του ΕΑΑ κατέγραψε περί τους 7.000 κεραυνούς πάνω από την ελληνική επικράτεια, με 2.300 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά.

Προβλήματα από την κακοκαιρία και σε Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία

Στην Αιτωλοακαρνανία, το χωριό Λεσίνι «βούλιαξε» στο νερό και τις λάσπες, στην Κέρκυρα πλημμύρισε Κέντρο Υγείας και στην Ηλεία, υδροστρόβιλος «χτύπησε» τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

 

Στη δυτική Ελλάδα οι ισχυρές βροχές άφησαν πίσω τους πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.Προβλήματα και στα χωριά Χαλίκι και Λεσίνι, στην Αιτωλοακαρνανία. Προβλήματα και στην Κέρκυρα. «Δεμένα» τα πλοία ανοιχτού τύπου κράτησε στο λιμάνι της Κέρκυρας η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί, ενώ κλειστό έμεινε το λιμάνι της Λευκίμμης. Η δυνατή βροχόπτωση που έπληξε σχεδόν όλο το νησί μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον Άγιο Μάρκο που βρίσκεται 18 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Ύψο.  Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστασιακές διακοπές ρεύματος.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα