back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι Αθηναίοι ξενύχτησαν σε γκαλερί και θέατρα

Διαβάστε επίσης

Η Νύχτα Πολιτισμού διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά

Τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα γιόρτασε απόψε το βράδυ η πόλη. Η «Νύχτα Πολιτισμού» διοργανώθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου από το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων , από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα. Επισκέπτες και κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να χαράξουν τη δική τους πολιτιστική διαδρομή στις γειτονιές της Αθήνας με θέατρο, μουσική, εκπαίδευση και χορό.

 55 δράσεις, 55 φορείς πολιτισμού ενεργοποιούν τους 55αρηδες έφεραν κοντά τους ανθρώπους της πόλης

Η Αθήνα είναι ένα καλλιτεχνικό καζάνι που βράζει. Από τα όρια του πειραματισμού με μικρές ομάδες μέχρι τις μεγάλες παραγωγές της Λυρικής Σκηνής υπάρχει πάντα ένας κοινός παρονομαστής: η πόλη. Η Νύχτα Πολιτισμού που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά ήταν μια ευκαιρία η πληθώρα τον δράσεων που ούτως ή άλλως υπάρχουν στην πόλη να συνδεθούν και να αναδειχτούν.

Συμμετείχαν δεκάδες ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς όπως το Εθνικό Θέατρο, η Λυρική Σκηνή, η Στεγη γραμμάτων και Τεχνών, 20 γκαλερί σε Κολωνάκι, Κυψέλη, Νεάπολη και Ακρόπολη, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το ίδρυμα Μιχαλης Κακογιαννης, η ταινιοθήκη της Ελλαδος κα.

Φέτος μάλιστα με το σύνθημα age its just a number το δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων απευθύνθηκε σε ένα ειδικό κοινό, το κοινό των 55+ , που διεθνώς θεωρείται μια πολύ δυναμική ομάδα θεατών τέχνης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα