7 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

7 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Αθήνα 9,84 για την υπόθεση NOVARTIS: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται από ανόητους ισχυρισμούς, που αποτελούν προπέτασμα καπνού, για να συγκαλυφθεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια σκάνδαλα”.

spot_imgspot_img

Για σκόπιμη προσπάθεια συγκάλυψης σκανδάλου κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Αρη Τόλιο . Όπως είπε : “δημιούργησαν ένα ψευδοσκάνδαλο σκευωρίας στη βάση μηνύσεων ανθρώπων ,που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην υπόθεση NOVARTIS”. Ο πρώην υπουργός αναρωτήθηκε γιατί αφού η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης έδειχναν ως εγκέφαλο τον κύριο Τσίπρα, δεν προχωρά σε σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του. “ Δεν το κάνει γιατί γνωρίζει ότι είναι ένα φιάσκο”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται από ανόητους ισχυρισμούς, που αποτελούν προπέτασμα καπνού, για να συγκαλυφθεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια σκάνδαλα”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

“Αυτό που έχει δηλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει ότι καταλαβαίνει, ότι θέλει και από τη δική μας πλευρά δεν έχουμε τίποτα απολύτως να φοβηθούμε .Το αν θα αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να διερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου είναι αποκλειστικά δικό του ζήτημα. Υπάρχουν καταγγελίες που έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες τοποθετήσεις, αλλά όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στη Βουλή. Η πολιτική ουσία του πράγματος είναι ότι υπάρχει ένα πραγματικό σκάνδαλο ,το σκάνδαλο NOVARTIS ,υπάρχουν πορίσματα Επιθεωρητών, τα οποία είναι καταπέλτης ,σε σχέση με τις πρακτικές, οι οποίες ακολουθούνταν για την τιμολόγηση των φαρμάκων και οι οποίες οδηγούσαν σε ζημία του ελληνικού δημοσίου, αλλά και σε προσπορισμό οφέλους της συγκεκριμένης εταιρείας .Υπάρχει και ένα ψευδοσκάνδαλο της σκευωρίας ,το οποίο επί της ουσίας αποτελεί τον τρόπο που επιλέγει η ΝΔ να δημιουργήσει αντιπερισπασμούς με στόχο τη συγκάλυψη του πραγματικού σκανδάλου. Αυτή είναι η πολιτική ουσία της υπόθεσης”.

*Ερωτηθείς ότι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ,γιατί να μην διερευνηθούν και οι καταγγελίες για τον κ. Παπαγγελόπουλο ο πρώην υπουργός σημείωσε : ” Να συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον ενός υπουργού ? Αν θέλει να διερευνήσει τα πράγματα ο κ. Μητσοτάκης ας κάνει μια Εξεταστική Επιτροπή, ειδικά για την NOVARTIS και εκεί να δούμε τι έχει συμβεί ,ποια είναι πραγματικά περιστατικά ,ποια φαντασιοπληξίες. Έχουμε να κάνουμε με μια σκόπιμη προσπάθεια να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο ,μέσω της συγκρότησης μιας Προανακριτικής Επιτροπής, στη βάση μηνύσεων που έχουν γίνει, από τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αυτή την υπόθεση, μετά τις καταθέσεις μαρτύρων. Δεν εμπλέκονται ποινικά ,με βάση το γεγονός ότι έχουν αρχειοθετηθεί οι υποθέσεις ,αλλά εμπλέκονται στην πολιτική αυτή αντιπαράθεση , η οποία έχει ανοίξει με το σκάνδαλο της NOVARTIS.Το θέμα είναι να συζητήσουμε επί του πολιτικού .Με συγκεκριμένες πρακτικές -και αυτό δεν το αρνείται ούτε ο κ.Μητσοτάκης- επί σειρά ετών συγκεκριμένη εταιρεία προσποριζόταν παρανόμως κέρδος” υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σε ερώτηση αν ισχύουν οι φήμες για χειραγώγηση της δικαιοσύνης από τον κ. Παπαγγελόπουλο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε : ” όλη αυτή η συζήτηση δεν είναι τίποτα άλλο , παρά ένα προπέτασμα καπνού για να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται από ανόητους ισχυρισμούς, που αποτελούν προπέτασμα καπνού, για να συγκαλυφθεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια σκάνδαλα στη φαρμακοβιομηχανία “.

Και πρόσθεσε : “Επί της ουσίας των τοποθετήσεων και των ισχυρισμών θα τα πούμε απόψε στη Βουλή . Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να βρεθούν οι βουλευτές της ΝΔ ,ενώπιον των αντιφάσεων τους .Γιατί είναι άλλο ένα από τα πολλά παραδείγματα που η ΝΔ βρίσκεται ενώπιον των αντιφάσεων της με τον -μέχρι πριν από λίγους μήνες- αντιπολιτευτικό της εαυτό”.

Ο πρώην υπουργός αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ,αφού έδειχναν “ως εγκέφαλο της σκευωρίας τον κ. Τσίπρα, δεν τολμά να προχωρήσει σε σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του ? “ Δεν το κάνει γιατί γνωρίζει ότι είναι ένα φιάσκο”, είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

spot_img
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img